Actualitate

De ce ar trebui sa ne ingrijoreze noua politica de confidentialitate a Facebook. Aceasta intra in vigoare la 1 ianuarie 2015

Publicat: 03 dec. 2014

Facebook a actualizat recent termenii si conditiile de utilizare ale serviciilor sale, sustinand ca noua versiune este mai usor de inteles. Toti utilizatorii vor fi fortati, pentru a putea folosi in continuare site-ul, sa accepte conditiile pana la 1 ianuarie 2015, data la care intra in vigoare.

Analistii considera ca termenii si conditiile actualizate includ detalii alarmante, precum colectarea datelor geografice ale utilizatorilor prin intermediul serviciului GPS. Celor care au cont pe Facebook nu li se ofera optiunea de a opri aceasta „minare” de date. Singura solutie, pomenita chiar de reteaua sociala, este renuntarea la Facebook, prin dezactivarea contului sau stergerea acestuia.

Aceste informatii sunt folosite de companie pentru a furniza publicitate relevanta pentru utilizatori, se arata in documentul pe care unii utilizatori l-au primit deja, printr-o notificare, pe Facebook.

Platforma colecteaza si informatii despre site-urile pe care utilizatorii le viziteaza si aplicatiile pe care le folosesc atunci cand sunt autentificati prin intermediul contului de Facebook. Desi exista unelte prin care utilizatorii pot stopa acest lucru, precum extensii pentru browserele de internet, majoritatea utilizatorilor nu stiu de ele, asa ca sunt monitorizati. In ceea ce priveste aplicatiile, o solutie este crearea unui cont direct in acestea si evitarea autentificarii cu datele de Facebook.

In documentul cu noii termeni si conditii de utilizare, Facebook sustine ca sterge aceste date dupa ce acestea nu mai sunt relevante sau necesare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit