Scena artistica din Romania

De ce au considerat medicii ca Florin Busuioc ar mai avea nevoie de un al doilea stent la inima

Publicat: 21 nov. 2018
3

Informatii contradictorii vin de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Capitala, unde din 7 noiembrie a fost adus de la Craiova si internat actorul Florin Busuioc. In weekendul ce tocmai s-a incheiat au aparut zvonuri ca indragitul om de televiziune va fi externat, insa la scurt timp s-a aflat ca el va fi supus unei noi interventii chirurgicale la inima la inceputul acestei saptamani. Initial, prezentatorul Pro Tv a fost operat cu succes la Craiova, in clinica de Cardiologie Interventionala a Spitalului Judetean de Urgenta de o echipa de trei medici tineri, condusi de dr. Paul Trasca.

Florin Busuioc (56 de ani) nu a fost externat si nici nu a intrat in sala de operatie asa cum s-a vehiculat. In urma cu doua saptamani, actorul a suferit un infarct acut, urmat de alte trei stopuri cardiace si a fost la un pas sa piarda lupta cu viata. Se afla pe scena la Craiova, in spectacolul Central Park, cand i s-a facut rau. A iesit din sala sa ia o gura de aer si s-a prabusit la pamant. Norocul lui a fost ca recuziterul si colegii i-au sarit in ajutor. Au sunat la SMURD si i-am facut masaj cardiac, apoi aproape de miezul noptii a fost operat de medicul rezident Paul Trasca, dr. Eugen Tiereanu si dr. Emilia Goanta, medicul care se ocupa de partea de dispozitive implantabile.

Cardiologii de la Craiova au sesizat si alte probleme la inima lui Florin Busuioc

Dr. Paul Trasca, medicul care l-a salvat pe Busu, a explicat in exclusivitate pentru Click! de ce colegii de la Instituitul de Boli Cardiovasculare ar fi luat in calcul varianta montarii unui al doilea stent. "Este adevarat ca domnul Florin Busuioc mai avea leziuni la un vas de sange de la inima, care nu erau insa de operat in acel moment de urgenta, de infarct acut. Noi am montat stentul acolo unde se impunea, ca sa salvam pacientul. Nu stiu exact ce startegie au acum colegii de la C.C. Iliescu dupa evolutia pacientului", a explicat medicul Paul Trasca pentru Click!

Surse medicale de la Institutul cardiovasculare C.C. Iliescu ne-au confirmat ca Florin Busuioc face progrese uimitoare, este consient si vorbeste, ba chiar a facut primii pasi prin salon. "Pacientul evolueaza bine si nu era de operat in acest moment. Echipa de medici a preferat ca nu-i dea drumul acasa si sa-l mai tina sub observatie, avand in vedere perioada delicata prin care a trecut", au spus acelasi surse Click!  

Florin Busuioc, transferat la Bucuresti cu elicopterul a doua zi dupa operatie

Florin Busuioc a fost transferat imediat dupa infarct la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a inceput o lupta contra-cronometru pentru salvarea lui. Cum actorul a mai facut trei atacuri de cord la spital, iar seful Sectiei de Cardiologie Interventionala, renovata la cele mai noi standarde, dar lipsita de personal, nu raspundea la telefon, managerul spitalului a dat unda verde unei echipe formate din trei medici tineri pentru a-l opera pe Busu. Actorului i-a fost montat un stent, procedura care i-a salvat viata.

Adauga un comentariu