Magazin

De ce avem nevoie de filtre de apă

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce avem nevoie de filtre de apă

Știm cu toții că apa este esențială pentru viață. Oamenii care lucrează într-o zonă cu climă caldă trebuie să bea până la 16 litri de apă pe zi pentru a controla temperatura corpului și pentru a-l menține în permanență hidratat. Știați că 95% dintre americani beau doar 1 litru de apă pe zi, chiar dacă ar trebui să bea cel puțin 2 sau 3?

Cei mai mulți dintre noi ar bea mai multă apă, dar să porți o sticlă de apă mereu cu tine nu este o bună opțiune, iar apa de la robinet poate fi de cele mai multe ori periculoasă. Iată care sunt beneficiile utilizării unui filtru de apă. Mulți oameni folosesc deja filtre în casă, dar oare îl folosesc pe cel potrivit? Există diverse tehnologii de filtrare a apei. 

 Stația de purificare a apei din oraș funcționează permanent, ceea ce înseamnă că apa de la robinet ar trebui să fie curată. 

Greșit. Ei bine, nu foarte greșit, dar nici corect nu e. Este adevărat că apa de la robinet este, de obicei, filtrată prin purificatoare apa înainte de a ajunge la utilizatori (adică în casa dvs.), dar asta nu înseamnă că este foarte curată. Acest lucru este valabil pentru fiecare oraș, indiferent cât de mare sau mic este. Atunci când autoritatea testează calitatea apei, o testează imediat după filtrarea apei, înainte de a intra în liniile de alimentare municipale. Rezultatele pe care le obțin sunt adesea satisfăcătoare, cu mult peste standardul cerut. Totuși, autoritățile nu țin cont de vârsta liniilor de alimentare și de lungimea lor.

Stațiile de tratare a apei sunt amplasate, de obicei, la marginea orașului, iar apa trebuie să circule mult timp prin conductele municipale înainte de a ajunge la consumatorul final. Se știe foarte bine că unele conducte sunt vechi de zeci de ani și apa filtrată care trece prin ele este poluată cu orice întâlnește, de la rugină până la praf și resturi. Aceste conducte vechi sunt, de asemenea, o modalitate bună de a distribui microorganisme, bacterii și viruși. Apa care ajunge la robinetul dvs. ar putea avea o culoare urâtă sau un gust rău și ar putea conține foarte mulți contaminanți.

Un alt motiv pentru care ar trebui să folosiți un filtru de apă este modul în care autoritățile municipale tratează apa. Una dintre cele mai vechi, dar cele mai frecvente căi de tratare a apei este clorurarea acesteia. Acest lucru ucide într-adevăr unele dintre microorganismele prezente în apă, dar, de asemenea, schimbă gustul apei. Dar asta nu este tot. Studii recente au arătat că, uneori, clorul poate interacționa cu unele dintre materiile organice din apă, formând compuși carcinogeni periculoși.

Credeți că asta a fost tot? Din păcate, nu este. Filtrarea apei este esențială dacă doriți să eliminați paraziții dăunători, bacteriile și alte microorganisme din apa de băut. Când vorbim despre apa contaminată, unul dintre cei mai periculoși paraziți pe care îi poate conține este Cryptosporidium. Acest parazit este rezistent la clor și trebuie filtrat prin mijloace mecanice. Dacă parazitul intră în apa de băut, poate duce la diaree severă, deshidratare și scădere în greutate. Persoanele infectate pot prezenta semne de boală timp de până la șase săptămâni.

Nu în ultimul rând, sursa de apă poate fi contaminată cu pesticide, substanțe chimice și metale grele, care ar putea fi prezente în solul din jurul conductelor de apă și ar putea să pătrundă în apă. Plumbul a fost de asemenea utilizat pentru instalații sanitare, astfel încât conductele vechi sau cele sudate ar putea să mai conțină plumb. Alte substanțe chimice prezente în apă pot fi, de asemenea, nocive iar un purificator de apă le poate elimina.

Așadar, dacă vreți să aveți în casă apă curată mereu, achiziționați-vă un filtru de apă. Spre deosebire de apa îmbuteliată care este mai scumpă și mai dificil de procurat, filtrul de apă îl puteți folosi o perioadă îndelungată de timp.

Dacă familia dvs. este formată din 4 membri, ar trebui să consumați pe lună în jur de 10 litri de apă. 15 lei pe zi dacă cumpărați sticle de 2 litri care costă 3 lei. Astfel, pe lună ați da pe apa îmbuteliată 450 lei. Prețul unui filtru de apă pleacă de la 300 lei, iar pe acesta îl puteți folosi mult timp.

Pentru a-l achiziționa, intrați pe aquatime.ro. Aici veți găsi o gamă variată de filtre de apă, purificatoare de apă etc.. În plus, vă puteți cumpăra și un dozator apa. Astfel, veți avea oricând apă curată și sănătoasă și veți proteja și mediul. 

Adauga un comentariu