Stiri medicale

De ce barbatii ar trebui sa-si revina mai rapid dupa gripa decat femeile

Publicat: 18 ian. 2019
7

O echipa de oameni de stiinta sustine ca barbatii sunt predispusi sa-si revina mai repede dupa o gripa decat femeile. Afirmatia a fost facuta de cercetatori de la Johns Hopkins School of Public Health care sustin ca o proteina este vinovata pentru acest fenomen.

Anterior, cercetatorii au afirmat ca femeile au tendinta de a suferi de simptome mai grave de gripa decat barbatii, lucru cauzat de nivelurile mai ridicate de inflamatie pulmonara. In lucrarea de fata, savantii au infectat soareci si celule umane cu o doza de H1N1. Rezultatele testului au aratat la masculi o productie mai mare a amfiregulinei – proteina care ajuta la vindecarea inflamatiilor pulmonare, noteaza ziare.com.

Nu numai ca soarecii masculi si-au revenit mai repede, dar aceia care au fost modificati genetic astfel incat sa nu contina proteina s-au recuperat cam la aceleasi rate la care au facut-o si femeile. "Studiul arata ca in perioada de recuperare tesuturile femeilor se repara mai lent, din cauza productiei relativ mici de amfiregulina", spune autorul senior al studiului, Sabra Klein.

Adauga un comentariu