Telefoane mobile

De ce costa atat sa repari un iPhone 5?

Publicat: 27 mai 2013
5
Nu stiu cati dintre voi v-ati spart ecranul la un smartphone recent gen iPhone 5 sau Galaxy S III, dar costurile reparatiei sunt exorbitante
Trecand peste problemele de software pe care le au toate terminalele recente si care in noua din zece cazuri se remedieaza printr-un update de firmware, problemele de hardware sunt de fapt cele care va falimenteaza. Intr-adevar sunt cateva exceptii care se pot remedia in garantie, din pacate, elemente precum un geam spart se remedieaza doar contra cost.
Schimbarea unui ecran de iPhone 5 costa intre 1000 si 1300 lei, la fel si in cazul unui Galaxy S III. Mi-e si frica sa ma gandesc cat costa un ecran de Galaxy S4. In contextul in care ecranul unui iPhone 4S este aproximativ 300 de lei, cu modelele noi de smartphone-uri incep sa fie din ce in ce mai evidente costurile subventionarii de catre operatorii de telefonie.
Cei de la Wall Street Journal au incercat sa gaseasca logica acestei evolutii de preturi si nu a durat mult pana au gasit niste raspunsuri. Costurile de fabricatie pentru componentele din iPhone 5 sunt mult mai mari decat ale componentelor din ganeratiile anterioare de iPhone. 
Adauga un comentariu