Magazin

De ce credem în noroc? (P)

Publicat: 27 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce credem în noroc P

Noțiunea de noroc a existat de mii de ani și ne-a făcut viața mai interesantă. Oamenii au crezut în noroc atunci când li s-a întâmplat ceva bun în mod neașteptat și inexplicabil sau în ghinion când li s-a întâmplat inopinat ceva rău.

Stă în natura oamenilor să încerce să catalogheze, analizeze, clasifice lucrurile. Atunci când nu o pot face, dau vina pe soartă, noroc sau ghinion, lume și frecvent, alți oameni. Norocul poate afecta un om în variate domenii ale vieții sale: muncă, educație, familie, dragoste, sănătate.

Un om se poate considera norocos atunci când găsește o sumă de bani pe trotuar, dar are ghinion când i se rupe un buzunar și își pierde banii pe stradă. Norocul unuia este ghinionul altuia, pentru că pentru a găsi bani pe trotuar trebuie ca un alt om să piardă banii în același loc. Totul este relativ. Chiar și atunci când joci la pacanele gratis, dacă tu ai câștigat, cel puțin 10 oameni înaintea ta au renunțat să mai joace pentru că au pierdut prea mult.

A crede în noroc este o chestiune de speranță, speranța că o ființă superioară ne favorizează și ne va împlini visurile fără ca noi să depunem efort. Ne așteptăm ca altcineva să ne ofere o șansă în viață doar pentru că noi considerăm că avem calități, că suntem diferiți de ceilalți și merităm mult mai mult.

Credem în noroc dintr-o combinație de tradiție și credință perpetuată de peste 4000 ani, de când ne tot punem dorințe de Anul Nou și așteptăm să se îndeplinească fără ca noi să depunem niciun fel de efort.

Online putem găsi o mulțime de citate despre noroc de la oameni celebri. Acestea ne pot învăța lucruri diferite despre noroc, iar unele le contrazic pe altele. Frumusețea lor constă în următorul lucru: ar trebui să învățăm din lumea înconjurătoare tot ce ne trebuie pentru a ne crea o filosofie personală și originală.

Citate celebre despre noroc:

“Totul în viață este noroc.” – Donald Trump

“Oamenii superficiali cred în noroc. Cei puternici cred în cauză și efect.” – Ralph Waldo Emerson

“Harnicia este mama norocului.” – Benjamin Franklin

“Norocul este un divident al sudorii. Cu cat transpiri mai mult, cu atat esti mai norocos.” – Ray Kroc

“Norocul nu este o intamplare, ci o straduinta; pretiosul suras al Fortunei se cere castigat prin munca.” – Emily Dickinson

Unii oameni par născuți sub o stea norocoasă, pe când alții par mai ghinioniști ca oricând. Să fie o coincidență pentru unii și o neșansă pentru alții? Toți ne-am născut sub aceleași stele, zeița Fortuna nu mai este slăvită în prezent de oameni (de fapt, puțini știu cine a fost), iar norocul chiar și la pacanele online apare când nu te aștepți.

Uite 4 secrete ale oamenilor norocoși spuse de Charles Burke în cartea “Comandă mai mult noroc”:

  1. Oamenii norocoși nu cred în noroc – oamenii pe care majoritatea îi consideră norocoși nu au nicio credință în noroc, ci cred doar că unele evenimente s-au sincronizat pentru a le aduce o bucurie sau o stare de liniște.
  2. Oamenii norocoși au și ei “ghinion” – chiar dacă unii oameni par că au noroc mai mereu, de fapt au și zile cu ghinion. Diferența dintre ei și cei ghinioniști este faptul că aceștia din urmă se vor plânge că soarta le este împotrivă, dar nu vor face nimic, în timp ce primii vor depune efort pentru rezolvarea problemei. Se știe deja faptul că marile averi s-au construit prin găsirea soluției la o problemă. De fapt, aceasta poate fi rețeta succesului pentru oricine vrea mai mulți bani.
  3. Oamenii obișnuiți preferă să renunțe decât să piardă – mulți oameni eșuează într-un anumit domeniu și se opresc, deoarece sunt dezamăgiți. Diferența dintre ei și oamenii cu adevărat norocoși este faptul că oamenii norocoși continuă indiferent de rezultate. Dacă oamenii obișnuiți renunță la mai mult de o luptă, atunci nu au ghinion, ci au creat un abandon.
  4. “Ghinioniștii” pariază pe cărțile slabe – dacă vei urmări cu atenție un joc de poker vei observa faptul că jucătorii mari nu pariază toate mâinile care le vin. De fapt, numărul cărților “aruncate” este mult mai mare decât cele jucate, deoarece ei calculeaza probabilitățile fiecărei combinații. Norocoșii știu exact când este bine să parieze și depun un pariu calculat, cu șanse mari de reușită, pe când ceilalți pariază pe aproape orice mână, fără să își calculeze șansele de câștig. Ei știu și când să se retragă atunci când observă că nu au șanse mari de reușită. Așa este și la jocuri pacanele, este important să știi când să te retragi.

Norocul stă în modul de gândire al persoanei, dar mai ales în cel de acțiune. De multe ori, acțiunile tale sunt cele care îți atrag norocul sau ghinionul. Depinde ce faci, cum faci și mai ales când faci

Adauga un comentariu