Remedii naturiste

De ce e bine sa consumi scortisoara

Publicat: 30 oct. 2013
7
Stiai ca scortisoara are puterea de a trata cancerul, tusea si raceala? Insa lista beneficiile acestui condiment puternic aromat continua. Descopera-le in cele ce urmeaza.
Mentine diabetul sub control
Potrivit unui studiu, scortisoara are un efect puternic in mentinerea in limite normale a nivelului de zahar in sange. De asemenea, condimentul ajuta la scaderea lipidelor din sange si la diminuarea colesterolului. Scortisoara dilata vasele de sange, iar in felul acesta se reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, atat de intalnite in randul diabeticilor.
Solutii: Prepara-ti ceai din cateva linguri de scortisoara si apa clocotita si bea-l de cateva ori pe zi.
Previne aparitia bolii Alzheimer
Extractul de scortisoara are in compozitie substan?e nutritive care transmit impulsurile organismului catre creier, protejandu-l de boli. Astfel, condimentul previne aparitia bolii Alzheimer si incetineste progresul acesteia.
Solutii: Consuma zilnic, pe stomacul gol,  o lingurita de pudra de scortisoara cu miere.
Te protejeaza de cancer
Componentele scortisoarei are efectul chimioterapiei. Cu alte cuvinte, blocheaza formarea celulelor canceroase, incetinesc raspandirea lor in intregul organism si pastreaza nevatamate celulele sanatoase.
Solutii: Adauga scortisoara in dieta ta zilnica, la prepararea mancarurilor.
Amelioreaza durerile artritei
Prin efectul sau de incalzire, scortisoara combate durerile provocate de artrita. De asemenea, compusii acestui condiment au propietati antibacteriene, si antiiflamatoare, care amelioreaza simptomele bolii.
Solutii: Fa comprese din pudra de scortisoara cu apa si pune-le acolo unde simti durere.
Te ajuta sa slabesti
Prin proprietatile sale digestive, scortisoara te ajuta sa pierzi in greutate prin faptul ca previne depunerea grasimilor in organism.
Solutii: Bea in fiecare dimineaza, pe stomacul gol, o cana cu ceai de scortisoara indulcit cu miere. (sursa: clickpentrufemei.ro)




Adauga un comentariu