Plante medicinale

De ce este atat de important consumul de papadie pentru sanatate sub forma de ceai sau in salate?

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce este atat de important consumul de papadie pentru sanatate sub forma de ceai sau in salate
Consumul de păpădie are un efect protector asupra ficatului.

Destinată în principal pentru tratamentul tulburărilor hepatice și ale vezicii biliare, papadia este o plantă erbacee originară din Europa de Vest. Frunzele și rădăcina sunt utilizate în special pentru proprietățile lor medicinale. Cu proprietăți diuretice, detoxifiante, antioxidante și cu un conținut ridicat de vitamine și minerale, această plantă erbacee merită o atenție specială. Da, consumul de păpădie este foarte benefic pentru sănătate.

Printre principalele componente ale păpădiei se numără vitaminele A, B6, B9 și C despre care se știe că pot întări sistemul imunitar, combate bacteriile și toxinele și chiar reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer. Păpădia este o sursă excelentă de fier și potasiu, acestea pot combate oboseala și pot contribui la echilibrul sistemului nervos și a funcțiilor musculare.

Această plantă remarcabilă beneficiază, de asemenea, de un conținut ridicat de polifenoli, un tip de antioxidant care previne îmbătrânirea organismului.

Descoperiți câteva ingrediente active importante ale păpădiei!

Taraxina: un compus care garantează proprietățile diuretice, purificatoare și detoxifiante ale păpădiei

Flavonoide: antioxidanți care dau culoarea galben păpădiei și care reduc riscul de deces prematur legat de cancer sau boli cardiovasculare

Terpene: molecule mirositoare care conferă acestei plante erbacee parfumul său specific și care acționează asupra bunăstării emoționale și fizice

Fitosteroli: compuși care ajută la scăderea colesterolului rău

Proprietățile papadiei în detaliu

Consumul de păpădie are un efect protector asupra ficatului. Această plantă erbacee stimulează secrețiile biliare, ceea ce facilitează evacuarea bilei în intestin și, prin urmare, facilitează digestia. Utilizarea acesteia este recomandată în special în cazurile de insuficiență hepatică, așa cum am sugerat deja, papadia are proprietăți minunate de curățare. Acest lucru are ca rezultat curățarea și detoxifierea organismului. În plus, există și protecția florei intestinale.

Consumul de papadie stimulează rinichii prin creșterea frecvenței urinării, ceea ce ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor prin urină. Vorbim deci despre o acțiune diuretică. Datorită acestei plante erbacee, putem lupta împotriva retenției de apă și reduce celulita. Datorită antioxidanților naturali pe care îi conține, papadia poate proteja organismul împotriva radicalilor liberi, precum și împotriva îmbătrânirii premature. Consumul de papadie are efecte benefice asupra reumatismului, artritei si osteoartrita. În plus, datorită conținutului său de fier, această plantă erbacee s-ar putea dovedi a fi un aliat în lupta împotriva anemiei.

Adauga un comentariu