Religie

De ce este bine sa aprinzi lumanarea de botez in Saptamana Luminata

Publicat: 02 apr. 2018

De foarte mult timp se crede ca lumanarea de botez are puteri tamaduitoare. Acesta este motivul pentru care este pastrata acasa dupa marele eveniment. Iata de ce este bine sa aprinzi lumanarea de botez in Saptamana Luminata.

De ce este bine sa aprinzi lumanarea de botez in Saptamana Luminata

Lumanarea de botez este considerata ca fiind o parte din lumina cereasca. Tocmai de aceea crestinii o pastreaza acasa dupa fericitul eveniment. Traditia spune ca lumanarea sa fie aprinsa a doua zi dupa botez, atunci cand nasa ii face baie copilului. Se crede ca astfel va fi ocrotit sufletul micutului. Se spune ca este bine ca lumanarea sa fie aprinsa in fiecare an, cand are loc aniversarea copilului.

Pentru ca lumanarea sa fie pastrata cat mai mult timp, este bine ca aceasta sa fie pusa la pastrat in conditii bune. Se va pune intr-o panza alba de bumbac. Langa lumanare se pun ramuri de busuioc. Trebuie sa fie sfintit.

Conform traditiei, lumanarea de la botez poate fi folosita in cadrul unor rugaciuni spuse pentru insanatosirea micutului.

Citeste si Ce se spune despre copiii nascuti in ziua de Pasti?

Lumanarea trebuie sa fie aprinsa si atunci cand se descanta de deochi. Si fetele necasatorite trebuie sa aprinda acea lumanare. De asemenea, este bine sa puna busuioc proapat la acea lumanare. Ele se vor ruga pentru sanatate, pentru cei dragi. De asemenea, se vor ruga pentru a primi un sot care le iubeste si pentru a avea copii.

Se spune ca este bine ca lumanarea de botez sa se aprinda cand familia trece prin momente mai dificile. Si in Saptamana Luminata este bine sa se aprinda acea lumanare de la botez. Atunci, mama se roaga pentru copiii ei.

Asadar, lumanarea de botez se poate aprinde si in Saptamana Luminata. Se crede ca aceasta lumanare are puteri tamaduitoare, asa cum am vazut in randurile de mai sus.

preluat de pe teoloading...

Adauga un comentariu