Stiri si curiozitati

De ce este bine să rostești o rugăciune de sănătate în fiecare zi. Care sunt cele mai importante rugi care ne feresc de boli și primejdii 

Publicat: 29 nov. 2021
Rugaciune de sanatate
Rugăciunea de sănătate este una dintre cele mai puternice, iar un bun creștin știe că este bine să o rostim în fiecare zi.

Fiecare credincios apelează la ajutorul divinității atunci când se confruntă cu o boală grea. Iată de ce este bine să rostești o rugăciune de sănătate în fiecare zi. Fie că este este vorba de o problemă sufletească sau trupească, un bun creștin își îndreaptă atenția asupra unor practici sau rânduieli sfinte care îl ajută să treacă peste momentele de cumpănă. Mulți credincioși se întreabă care sunt cele mai importante rugi care ne feresc de boli și primejdii.

De ce este bine să rostim zilnic o rugăciune de sănătate

Rugăciunea de sănătate este una dintre cele mai puternice, iar un bun creștin știe că este bine să o rostim în fiecare zi. Efectul miraculos al acestor rugi adresate divinității este cunoscut de cei care cred cu adevărat în cuvintele sfinte. 

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că „rugăciunea este arma cea mai tare, vistierie care niciodată nu se golește, bogăție nesecată, liman fără valuri, temelia păcii, rădăcină, izvorul, mama tuturor bunătăților, mai puternică decât o împărăție.”

Rostirea unei rugăciuni de sănătate nu este doar o rugăminte sau cerere adresată lui Dumnezeu pentru a ne vindeca de o boală, ci și o mulțumire pentru starea de sănătate pe care o avem noi și cei din familie. 

Preoții îi sfătuiesc pe credincioși să rostească în fiecare zi o rugăciune de sănătate pentru a fi sub protecția divină. Mai mult, rugăciunea lumânărilor aprinse este de grabnic ajutor pentru un bun creștin, iar rostirea ei timp de 40 de zile face minuni pentru cel care crede cu adevărat.

De asemenea, oamenii Bisericii ne sfătuiesc să nu încetăm a ne ruga zilnic și să găsim un moment pentru a medita asupra sufletului nostru. Este important pentru credincios să conștientizeze faptul că fiecare problemă are o rezolvare, iar fiecare necaz va trece. Rugăciunea Sf. Mina este benefică atunci când simțim că suntem copleșiți de probleme, Sf. Mina fiind ocrotitorul celor păgubiți și îndurerați.

Cele mai importante rugi care ne feresc de boli și suferințe trupești

Preoții ne sfătuiesc să rostim zilnic rugăciunea pentru sănătate către Iisus Hristos și rugăciunea pentru sănătate către Maica Domnului. Acestea au un efect miraculos pentru credincioși, iar rostirea din inimă a celor două rugi vor proteja creștinul de orice boală sau îi vor alina suferințele trupești.

Rugăciune pentru sănătate către Iisus Hristos

„Preaputernice și slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăință pe cei drepți, ci pe cei păcătoși, și ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primești smerita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuiește-l, Doamne, precum știi, că un bun și iubitor de oameni, și rânduiește Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău. De e voia Ta, îl poți pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potolește-i fierbințeala, alină-i suferința, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieții, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor. Și dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruiește-i lui răbdare și liniște, alungând de la el toată frica și toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere și să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, că văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căință și de mulțumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îți sunt păcatele!” Amin.

Rugăciune pentru sănătate către Maica Domnului

„Preasfânta, Preacurata și Preaminunata Fecioara și Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) și vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre și pe toți suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile știute și neștiute de noi. Fie ca toți creștinii să Te preamărească și să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt și ceresc. Îți mulțumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu ești scara la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre și ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptățite.” Amin! 

Este bine să rostim zilnic o rugăciune de sănătate. Citite din suflet și cu o mare credință, efectul lor va fi unul miraculos pentru fiecare creștin. Preoții ne sfătuiesc să rostim aceste rugi nu doar în momentele de suferință, ci și în semn de mulțumire pentru sănătatea de care ne bucurăm.

Adauga un comentariu