International

De ce este Grecia cea mai vânată destinație de către turiști

Publicat: 03 aug. 2020
ALT=

În condițiile actualei pandemii de COVID-19, Grecia este cea mai vânată destinație de către turiștii români, dar și de către cei din restul Europei.

Grecia a muncit din greu pentru a-și adapta oferta turistică în această perioadă a pandemiei de COVID-19. Deocamdată, acest lucru pare să dea rezultate chiar dacă un al doilea val de infecții amenință alte destinații europene.

Grecia a luat unele măsuri de prevenire, dar plajele, marea cristalină și tavernele de pe malul mării sunt tentații la care cu greu rezistă turiștii din toată Europa.

Totuși, nu toată lumea poate vizita Grecia în acest moment. Statul elen și-a deschis frontierele doar pentru călătorii din țările Uniunii Europene și o parte dintre țările din afara Europei, deși oficialii greci au sugerat că vizitatorii din SUA ar putea fi primiți până la finalul verii.

Turiștii trebuie să completeze documentele înainte de plecare, oferind detalii despre locul unde vor sta. La sosire, aceștia sunt supuși unor teste aleatorii și sunt puși în carantină timp de 14 zile în cazul în care sunt depistați cu COVID-19.

De ce este Grecia cea mai vânată destinație de către turiști: Englezii au făcut o pasiune pentru Elada

De pe 16 iulie, au fost permise zborurile din Marea Britanie spre Grecia, iar englezii au făcut coadă să prindă un bilet de avion spre Atena, chiar dacă au trebuit să facă față mai multor măsuri de prevenire a COVID-19.

Pasagerii au fost obligați să poarte măști de protecție pe tot parcursul zborului British Airways și să aștepte preț de câteva ore testarea din aeroport.

Măsuri speciale luate în hoteluri

Hotelurile și pensiunile fac tot posibilul pentru ca oaspeții să se simtă în siguranță. Birourile de check-in au fost amplasate în spatele unor panouri de plexiglas, personalul poartă măști și uneori mănuși, dar și viziere, chiar dacă sunt incomode.

„Am impresia că mă pregătesc să merg să fac scufundări”, spune Takis Zotos, administratorul unei pensiuni din orașul portuar Nafplio, din sudul peninsulei Peloponeze a Greciei, transpirând puternic cu viziera și masca pe față.

Dezinfectorul de mâini este peste tot – în holurile hotelului, în camerele exterioare, în interiorul camerelor și chiar în sticle mici din baie, lângă gelul de duș și șamponul oferit gratuit de hotelieri. Telecomenzile TV și cele de la aerul condiționat sunt învelite în folii de plastic.

Pardoselele intrărilor în hoteluri sunt pline de semne și marcaje pentru ghidarea clienților și pentru a se păstra distanțarea fizică de doi metri. La restaurante sau pe terase, în locul bufetului tradițional, mesele sunt pentru una sau maximum două persoane. Dar chiar și așa, turiștii acceptă toate condițiile, considerând că este un preț mic plătit pentru siguranța lor și pentru accesul la plajele însorite ale Greciei.

Masca, obligatorie pentru toate spațiile publice

Grecia a extins obligativitatea purtării măştii pentru a include pe oricine aflat în toate spaţiile publice interioare începând de sâmbătă şi a adoptat o serie de alte restricţii pentru a combate răspândirea de COVID-19 după o creştere masivă a cazurilor, relatează dpa. Vizitele la spital şi la căminele de bătrâni sunt acum permise doar în cazuri excepţionale, în timp ce în baruri locurile sunt limitate pentru a se evita aglomerarea. În acest timp, clienţii în picioare, chiar dacă stau afară, nu vor mai fi serviţi, potrivit noilor reguli emise de autorităţi.

Nerespectarea regulilor ar putea conduce la o amendă de 150 de euro (176 dolari). Canalele de televiziune greceşti au anunţat numeroase controale ale poliţiei în pub-uri şi în transportul public. Săptămâna trecută, guvernul a extins obligaţia de a purta masca incluzând magazinele şi transportul public.

Adauga un comentariu