Magazin

De ce este important să aprovizionezi spaţiul de birouri cu dezinfectant de mâini?

Publicat: 28 mai 2020

Studiile arata ca petrecem la birou o treime din viata noastra. Faptul ca petrecem atat de mult timp alaturi de alte persoane, creste considerabil riscul de imbolnavire, de aceea ca antreprenori este bine sa luam masuri de a preveni orice urma de infectie sau boala, in spatiile de birouri.

Pe langa curatenia de la locul de munca care trebuie facuta cu o echipa specializata, cea mai eficienta si simpla metoda de preventie este folosirea unui dezinectant de maini, de calitate.

Majoritatea dezinfectantilor de maini cu alcool ucid 99% dintre microbi, virusi si bacterii, asa ca este important sa ii amplasam in toate zonele in care fie lucreaza multe persoane, fie sunt tranzitate de multe persoane.

De ce este importanta folosirea unui dezinfectant?

Specialistii spun ca 80% dintre infectii sunt transmise cu ajutorul mainilor. Este cunoscut faptul ca de multe ori, angajatii vin la serviciu, chiar si daca au simptome de gripa sau raceala, ceea ce inseamna pentru ceilalti un potential major de infectare, din simpla strangere de mana, atingere a clantelor, atingerea butoanelor liftului, etc.

Desi prima si cea mai sigura masura impotriva prevenirii transmiterii de boli si infectii este simpla spalare a mainilor cu apa si sapun, unele persoane nu se spala corect si atunci cel mai potrivit este sa apelezi la un dezinfectant maini care sa contina un procent cat mai mare de alcool, pentru a fi foarte eficient.

Amplasarea dezinfectantului in locatii strategice incurajeaza angajatii sa creasca igiena mainilor si sa contribuie la un loc de munca sanatos.

Un studiu din SUA a demonstrat ca angajatii care au folosit dezinfectant de maini de cel putin 5 ori pe zi intr-o zi de lucru, au avut un risc cu doua treimi mai mic de infectare decat cei care s-au spalat doar cu apa si sapun. 

Unde sa pui dezinfectant de maini in spatiul de birouri?

Evitarea situatiilor neplacute de la locul de munca se face prin montarea unui dezinfectant maini, la vedere, unde sa fie usor accesibil, in urmatoarele locatii cheie:

  • la intrarea in lift, pentru ca butoanele liftului sunt pline de microbi si bacterii de la oameni din toata cladirea, nu neaparat colegi de ai tai;
  • la intrarea si iesirea din cladire;
  • in salile de sedinta, unde se intampla ca cineva sa stranute, sa isi stearga nasul sau sa prezinte cu atat fervoare, incat micropicaturi din saliva sa ajunga pe suprafete, caz in care un dezinfectant te salveaza de la raspandirea bacteriilor si virusilor;
  • in zona de cantina/luat masa, unde oamenii pun mana pe diverse cruditati, pe multe suprafete unde se strang microbi;
  • pe fiecare birou, pentru ca oricat de mult te-ai spala, tot exista riscul sa iei diversi microbi si bacterii de pe suprafata biroului, de pe tastatura sau telefon;
  • la baie, pentru ca mai sunt inca persoane care nu se spala pe maini cand ies din baie sau altele nu se spala corect, asa ca amplasarea unui dezinfectant, poate insemna un risc mai mic de raspandire a bacteriilor;
  • langa usile des tranzitate, pentru ca manerele sunt adevarate focare de microbi si bacterii;
  • In cazul in care in compania ta exista si birou de casierie, e foarte important ca un dezinfectant de maini sa fie amplasat si acolo;
  • In halele de productie, unde sunt multe utilaje vechi, lucreaza multi oameni intr-un spatiu inchis si nu strica niciodata sa previi anumite boli contagioase, care apoi iti afecteaza prezenta la locul de munca, productivitatea si profitabilitatea.

Este recomandat ca in apropierea locului unde sunt amplasati dezinfectantii, sa pui si afise sau mesaje prin care sa incurajezi folosirea lor, dar si imagini pentru cum se folosesc in mod eficient, pentru sanatatea fiecaruia dintre ei si pentru a preveni raspandirea microbilor si bacteriilor.

Ce dezinfectant sa alegi pentru compania ta?

Cel mai important este sa alegi un dezinfectant de maini care sa fie de calitate superioara. Cele care au concentratie mai mare de alcool sunt, de cele mai multe ori, cele mai eficiente. Dezinfectantul de maini poate fi sub forma de gel, spuma sau solutie. Depinde de tine, ce alegi pentru angajatii tai.

Atat timp cat pui sanatatea si siguranta angajatilor tai pe primul loc, acestia te vor aprecia si iti vor fi alaturi aducand rezultate la locul de munca.

Adauga un comentariu