Din lumea filmului

„De ce fierbe copilul in mamaliga”, marele castigator al Festivalului de film de televiziune de la Monte Carlo din acest an

Publicat: 17 iun. 2013
3
Aglaja a obtinut trei Driade de aur, pentru cel mai bun film de televiziune, cea mai buna regie si cea mai buna actrita in rol principal (Eszter Onodi). Pelicula a primit de asemenea premiul special al Crucii Rosii din Monaco, a informat postul RTL Klub, coproducator al filmului. 
Filmul spune povestea unei tinere dintr-o familie de artisti de circ din estul Europei, care fuge in Occident. Regizoarea s-a inspirat din romanul scris de Aglaja Veteranyi, scriitoare de origine romana provenita dintr-o familie de artisti de circ, mentioneaza MTI.
Tot o productie ungara a fost premiata cu o Driada de aur si la categoria film documentar – serialul On the Spot, referitor la conflictul din Gaza, realizat de reporterii Eszter Cseke si Andras Takacs, a precizat, pentru MTI, Fondul pentru sustinerea si gestionarea bunurilor media, MTVA. 
Este pentru prima data cand un documentar ungar castiga premiul principal la Monte Carlo in ultimii 30 de ani, potrivit MTVA, care a precizat ca printul Albert de Monaco i-a felicitat personal pe cei doi realizatori. 
Adauga un comentariu