Magazin

De ce fotbalistii sunt mai buni la pat

Publicat: 28 mart. 2012
1
Jocul de fotbal creste nivelul testostosteronului si, in mod automat, stimuleaza si apetitul sexual. Un studiu al cercetatorilor americani arata ca dupa un meci de fotbal nivelul de testosteron al jucatorilor creste cu pana la 30%, scrie rtv.net.
Cercetatorii de la Universitatea Washington, care au facut studii pe aceasta tema, au ajuns la concluzia ca imediat dupa un meci de fotbal, nivelul testosteronului jucatorilor este cu 30% mai ridicat decat cel normal si se mentine la „cote inalte”, de 15%, chiar si dupa o ora de la incheierea meciului.
Specialistii americani au facut cercetari pe subiecti recrutati din tribul Tsimane, din Bolivia, organizand cu ocazia studiului lor un turneu de fotbal pentru opt echipe din trib. Barbatii din acest trib sunt „la pamant” cu nivelul testosteronului. Cu toate acestea, nivelul testosteronului la barbatii Tsimane ramane constant pe toata perioada vietii lor, iar ei se pot lauda cu siluete de invidiat, cu o rata extrem de scazuta a obezitatii si a bolilor de inima sau a altor afectiuni legate de varsta.
Pe de alta parte, antropologul Ben Trumble, fost absolvent al Universitatii Washington si coautor al studiului citat de Science Daily, a explicat pentru Science Daily ca „mentinerea unui nivel crescut de testosteron in organism compromite sistemul imunitar, asa ca este indicat ca acest nivel sa fie mentinut la un nivel scazut intr-un mediu unde parazitii si agentii patogeni sunt agresivi, asa cum este cazul si al mediului unde traieste tribul Tsimane.
Oamenii de stiinta au observat cresteri ale nivelului de testosteron asemanatoare celor ale fotbalistilor si la barbatii care traiesc in Statele Unite si in alte tari puternic industrializate, dupa ce acestia joaca fotbal sau evolueaza in alte competitii sportive. Aceste cresteri ale nivelului de testosteron sunt folositoare pentru consumul rapid de energie si in eforturile pe termen scurt.
In plus, se dovedeste a fi extrem de benefic si in relatiile de cuplu. Si nu in ultimul rand, asa s-ar putea explica de ce fotbalistii sunt, prin excelenta, protagonistii celor mai rasunatoare scandaluri sexuale!
Comentarii
  • cine dracu v-a facut sa credeti ca analfabetii astia sant grozavi?daca vreti sa vedeti,ei nu stiu nici ce valoare are banul.foarte putini stiu.cat priveste patul…..intradevar sant tari in limba.in rest nimic.la treizeci de ani majoritatea,dorm ca boul pe coada.verificati.

Adauga un comentariu