Secretele istoriei

De ce gemenii lui Meghan Markle si ai Printului Harry nu vor primi titlul de printi sau printese

Publicat: 31 ian. 2019

Familia regala este in culmea fericirii, dat fiind faptul ca Meghan Markle este insarcinata cu gemeni, lucru confirmat si de acestia. Regina le-a acordat cateva titluri nobiliare viitorilor parinti, Ducele si Ducesa de Sussex, insa, potrivit regulilor, gemenii nu vor primi titlul de printi sau printese.

Dupa randuiala britanica, stabilita inca din 1917 de Regele George V, se arata ca toti copiii Printului de Wals vor deveni de cum se vor naste Printi si Printese, doar ca situatia nu este la fel si in cazul nepotilor.

Gemenii lui Meghan Markle si ai Printului Harry nu vor primi titlul de printi sau printese pentru ca nu au sange regal

Fiul sau fiica Ducilor de Sussex va ocupa al saptelea loc in ordinea de succesiune la tron, dar acest lucru nu vine la pachet si cu titlul de Print sau Printesa. Asadar, in momentul in care Printul William s-a casatorit in 2011 cu Kate Middleton, aceasta devenit oficial „Her Royal Highness, Printesa William of Wales”, precum si Meghan Markle, care a devenit  „Her Royal Highness, Printesa Harry of Wales”. Insa, oficial, cele doua nu poarta titlul de Printesa pentru ca nu au sange regal.

In anul 1917, cand Regele George V a hotarat ca numele familiei sa fie „Windsor”, la ceva vreme, Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip au decis ca toti descendentii familiei regale ce nu au titulatura de Majestatea sa, Printesa sau Print sa poarte numele de familie regala de Mountbatten-Windsor. Luand in calcul aceste reguli, copiii lui Meghan Markle si ai Printului Harry vor purta cel mult titulatura, probabil, de Lord ori Lady Mountbatten-Windsor.

Cu toate acestea, in 2012, inainte ca Printul George sa se nasca, Regina a aprobat o noua lege prin care se anunta ca Toti copiii fiului cel mare al Printului de Wales vor avea si se vor putea bucura de stilul, titlul si atributul de Majestatea sa, avand titulatura oficiala de Print sau Printesa inaintea numelui crestin.”loading...

Adauga un comentariu