Secretele istoriei

De ce Harry si Meghan Markle nu au avut covor rosu la nunta. Si Printul William cu Kate Middleton au avut, si Diana cu Charles.

Publicat: 22 mai 2018

Nunta regala s-a desfasurat impecabil, fara incidente notabile, iar mirele si mireasa au stralucit de fericire pe durata intregului eveniment. Desi toate au decurs ca la carte, au existat si cateva detalii importante care au trecut neobservate.

In primul rand, Meghan Markle nu a intrat in Biserica pasind pe un covor rosu, asa cum s-a intamplat la nunta printesei Diana cu printul Charles si la nunta Printului William cu Kate Middleton in 2011.

Potrivit expertilor, covorul rosu nu a fost necesar in cazul lor intrucat Harry este al saselea in ordinea succesiunii la tron, neavand sanse prea mari sa ajunga sa conduca Marea Britanie. Astfel, nunta lor a fost una mai relaxata, fara prea multe reguli stricte.

De asemenea, se stie ca ducesa de Sussex este o activista a feminismului si sustine de fiecare data cand are ocazia ca femeile si barbatii au drepturi egale, iar femeile sunt la fel de puternice precum barbatii si nu au nevoie de ajutorul lor. In acest sens, ea a refuzat ajutorul unui domn care i-a oferit mana in momentul in care a coborat din masina, cand a ajuns la catedrala.

Momentul cel mai asteptat al nuntii regale, sarutul cuplului regal, a avut loc in fata Catedralei St George, dupa cununie si nu la balcon. Atat Printul Charles cu Printesa Diana cat si Printul William si ducesa de Cambridge s-au sarutat la balcon, in fata poporului care a venit sa ii sustina si sa sarbatoreasca alaturi de ei. Si de data aceasta ei nu au fost nevoiti sa urmeze traditia regala deoarece cei doi se afla departe de momentul incoronarii.

Totusi, atat printul Harry cat si Meghan Markle au anuntat din timp ca nunta lor va fi una mai relaxata, si nu vor tine cont de anumite traditii ale Casei Regale. Acest eveniment a avut semnatura fiecaruia dintre miri, Harry fiind un nonconformist, iar Meghan o aparatoare a drepturilor femeilor.

Adauga un comentariu