Magazin

De ce imbatranim mai repede decat parintii nostri?

Publicat: 27 apr. 2013
1

Jurnalul European de Cardiologie Preventiva a constatat ca, biologic vorbind, persoanele care azi au 45 de ani sunt la acelasi nivel biologic cu persoanele de 60 de ani din generatia trecuta. Concluzia: imbatranim din ce in ce mai repede.

Un studiu care a evaluat varsta reala, in baza proceselor metabolice care au loc in organism a stabilit ca, la varsta reala, oamenii ar trebui sa adauge circa 15 ani in plus, scrie Shine Yahoo.

Studiul a masurat diferite aspecte ale sanatatii metabolice, inclusiv indicele de masa corporala si detalii despre gradul de metabolizare al zaharului in sange. Toate aceste trei caracteristici sunt mult mai mari la tinerii de astazi decat au fost in trecut, iar obezitatea in randul tinerilor de 20 de ani este dubla fata de generatia anterioara. Asta inseamna de doua ori mai multe sanse de a fi obezi pana la 30 de ani. Aceste schimbari grave si infricosatoare pot fi observate peste tot in lume, cu minime diferente.

Sanatata metabolica este cea care da cu adevarat varsta unei persoane si se „vede” prin grasimea de pe burta, diabetul de tip 2 care a explodat, problemele legate de hipertensiunea arteriala care apar acum de la 25 de ani, nu de la 40 cum se intampla cu o generatie in urma, dar si la concentratia de colesterol din sange si problemele generale de sanatate.

Cardiologii care au realizat studiul au trei solutii pentru a combate si preveni imbatranirea precoce. Activitatea fizica constanta, cel putin 30 de minute in fiecare zi, o alimentatie cat mai inteligenta in care grasimile animale sa fie cat mai putin pezente, iar alimentele rafinate sa fie excluse. Alimente rafinate inseamna paine alba, orez alb, carne preparata industrial si carbohidrati cu ardere rapida. Limitarea zaharului, completeaza lista.

Toate acestea stimuleaza secretia de insulina, iar cu cat cantitatea de insulina secretata de organism pentru nevoile metabolice este mai mare cu atat procesul de imbatranire este mai rapid. Ultiumul sfat este renuntarea la bauturile carbogazoase care contin zahar si care sunt un rau masiv pentru sanatate grabind imbatranirea metabolica.

Comentarii
Adauga un comentariu