National

De ce l-a eliberat din functie KLAUS IOHANNIS pe George Scutaru

Publicat: 08 mart. 2015
1

Klaus Iohannis l-a eliberat din functie pe consilierul sau prezidential, George Scutaru, fara prea multe explicatii, desi acesta ocupa o functie extrem de importanta in Administratia Prezidentiala. Jurnalistul Ion Cristoiu se intreaba daca nu cumva „s-a descoperit ceva nasol in trecutul lui George Scutaru cu prilejul verificarilor pentru numirea ca director la SIE”.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din functia de consilier prezidential pentru securitate nationala a lui Adrian-George Scutaru si inlocuirea lui cu Ion Oprisor, care detinea functia de consilier de stat la Secretariatul CSAT.

Jurnalistul Ion Cristoiu reclama, pe blogul sau, „secretosenia de tip Iosif Vissarionovici Stalin” din spatele eliberarii din functie a lui George Scutaru.

„Dupa misterul numit demisia lui George Maior, iata un alt mister al unei administratii prezidentiale care refuza minima transparenta democratica intr-o tara membra a Uniunii Europene: Eliberarea lui George Scutaru din functia de consilier prezidential.

(…) Ce aflam noi, Populimea, din acest Comunicat? Ca presedintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din functie a lui George Scutaru. Eliberare din functie inseamna demisie sau demitere. La insistentele presei, purtatoarea de cuvint sau, mai degraba, purtatoarea de mormaieli a Cotroceniului, a catadicsit sa transmita scurt, ca un hai sictir: „George Scutaru a demisionat din motive personale. Misterul devine si mai adinc.„, scrie Cristoiu.

Jurnalistul se intreaba ce motive personale putea avea George Scutaru ca sa renunte la un post important la Cotroceni – al doilea dupa seful Administratie prezidentiale –”raminind practic pe drumuri, dat fiind ca si-a pierdut postul de parlamentar”.

„Inseamna ca, la fel ca si in cazul lui George Maior, lui George Scutaru i s-a cerut sa demisioneze. Misterul devine si mai adinc.

George Scutaru a fost adus la Cotroceni, in aceasta functie importanta de chiar Klaus Iohannis.  Ce Dumnezeu a putut face George Scutaru in doar doua luni pentru ca sa i se ceara demisia la doua luni de la instalarea in functie?

Printr-un alt decret, concomitent cu eliberarea din functie a lui George Scutaru, in locul lui a fost numit Ion Oprisor. Ion Oprisor putea fi numit consilier din 22 decembrie 2014, deoarece era acolo de pe vremea lui Traian Basescu.

Daca lui George Scutaru i s-a cerut demisia, pentru ca presedintele si-a dat seama ca nu e bun pe functia asta, nu era musai sa i se gaseasca un inlocuitor pe loc. Inseamna ca numirea lui Ion Oprisor a avut menirea de a inchide cit mai repede subiectul. Daca locul era liber, s-ar fi creat premisele pentru a lungi discutia.

Toate datele converg catre o demisie fortata a lui George Scutaru in urma unei descoperiri de ultima ora in legatura cu biografia sa.

Nu-i exclus ca George Scutaru sa fi fost supus, pentru posibila numire ca director al SIE, unor verificari mult mai drastice, poate chiar cu sprijinul partenerilor americani, decit cele cerute de functia de consilier.
Si cu acest prilej, sa i se descopere in biografie ceva care-l face incompatibil chiar cu functia de consilier la Cotroceni.”, mai scrie Cristoiu.

Adauga un comentariu