Bizar

De ce latra cainii la masini tot timpul?

Publicat: 11 iun. 2018
14

Ce anume ii starneste in felul acesta? Latratul la masinile aflate in miscare pare a fi un joc preferat de cainii cu sau fara stapan. Multi caini pot detecta o masina care se apropie cu mult timp inainte ca aceasta sa poata fi vazuta si chiar pot face deosebire intre masina unui vecin si cea a politiei, de exemplu.

Cele mai intalnite motive pentru care cainii latra la masini sunt: Apararea teritoriului. Cainii sunt animale teritoriale. Ei au mare grija de hrana, jucariile si patul lor. Casa in care traieste un caine si curtea aferenta sunt o extensie a teritoriului lor. Daca aude o masina ca se apropie de teritoriul sau, va latra pentru a avertiza masina sa se indeparteze. Faptul ca masina trece si apoi dispare din raza sa, ii da sentimentul ca el a facut-o sa dispara, de aceea va latra si mai hotarat data viitoare.

Familia langa care traieste un caine este haita sa. De aceea, el isi va apara haita. Cand simte un pericol, cainele poate latra la masina, apoi isi va privi stapanul, continuand sa il ”avertizeze”. Pana la urma, este doar o chestiune de proprietate. Indicat este sa ii permiti sa se manifeste, dar la semnul tau sau la comanda ”gata” trebuie sa se opreasca.

Unii caini vor latra si de plictiseala. Cand un caine nu este antrenat mental sau fizic, de multe ori reactioneaza la orice stimul neobisnuit prin latrat. Iar autoturismele sunt stimuli foarte buni pentru plictiseala. Ei maraie, latra si alearga dupa “prada”, la fel ca in salbaticie. Solutia este sa ii solicitam fizic in fiecare zi, potrivit doggiebuddy.com. De asemenea, sa incercam sa le dam comenzi cand trec masini, pentru a le distrage atentia de la actiunea fascinanta la care simt nevoia sa latre.
Adauga un comentariu