News Flash:

De ce mancam atatea dulciuri?

9 Martie 2010
2468 Vizualizari | 0 Comentarii
• Ciocolata, alunele si dulciurile care calmeaza pentru cateva ore pofta de ceva dulce sunt într-adevar delicioase, dar consumul lor excesiv dauneaza grav sanatatii • Una dintre cauza ar fi insulina • Este posibil ca în organism sa se produca mai multa insulina decat ar fi indicat, sau organismul nu poate sa utilizeze potrivit insulina si din acest motiv are nevoie de atatea dulciuri • Cercetatorii au descoperit ca ciocolata contine în cantitate mica etilamin-fenil, care este produs de organism doar cand suntem îndragostiti • Etilaminul-fenil se alatura în reglarea dispozitiei, iar în lipsa acestui hormon pot sa apara simptome de depresie

Ciocolata, alunele si dulciurile care calmeaza pentru cateva ore pofta dupa ceva dulce sunt într-adevar delicioase, dar consumul lor excesiv dauneaza grav sanatatii. Din pacate, dupa foarte putin timp ne putem îngrasa de la aceste dulciuri si daca nu ne apucam din timp sa ne "tratam", va fi foarte greu pe urma sa scapam de kilogramele în plus. Una dintre cauza ar fi insulina. Este posibil ca în organism sa se produca mai multa insulina decat ar fi indicat, sau organismul nu poate sa utilizeze potrivit insulina si din acest motiv are nevoie de atatea dulciuri. Asta poate fi cauzata de diferite motive cum ar fi stresul, oboseala, lasarea de fumat, menopauza, sarcina sau unele medicamente administrate fara reteta. Ciocolata este o substanta complexa ce contine stimulente, cofeina si teobromine. Cercetatorii au descoperit ca ciocolata contine în cantitate mica etilamin-fenil, care este produs de organism doar cand suntem îndragostiti. Etilaminul-fenil accelereaza pulsul, ridica tensiunea si glicemia. Se alatura în reglarea dispozitiei, iar în lipsa acestui hormon pot sa apara simptome de depresie. Multi experti sunt de parere ca oameni mananca ciocolata (inconstient) pentru a mentine acest echilibru de etilamin-fenil pentru pastrarea bunei dispozitii.
Cand omul pofteste o anumita mancare, este de stiut ca asta este un semn al organismului cu care indica lipsa unei vitamine sau unei substante minerale. Pentru ca regimul alimentar nu este adecvat, din acest motiv se formeaza senzatia de foame. Aceste asimilari sunt dirijate de mai multi hormoni, insulina, iar substantele minerale si oligoelementele dirijeaza la randul lor producerea hormonilor. Ciocolata, oricat de delicioasa ar fi, nu poate fi enumerata între substantele benefice, iar zaharul ca glucid creeaza dependenta. Fiindca oligoelementele lipsesc din organism, insulina nu poate fi utilizata asa cum ar trebui, care ia parte la metabolismul glucidelor, proteinelor si grasimilor. Celulele organismului, în afara de neuroni, doar în prezenta insulinei pot absoarbe zahar din sange. Celule folosesc zaharul ca o sursa de energie, iar unele celule, ficat si muschi, sunt capabili si de depozitarea zaharului sub forma de glucide. Fiindca nu avem energie, mancam ciocolata despre care ne gandim ca ne da energie, dar zaharul pe care il contine ne face dependenti. Cauza problemei este lipsa oligoelementelor care regleaza producerea hormonilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1404 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026750 (s)