Magazin

De ce mi-e greu sa-mi cer iertare?

Publicat: 17 iun. 2013

„De multe ori imi scapa cuvinte nepotrivite, prin care ii ranesc pe cei din jurul meu. Desi imediat dupa aceea regret, mi-e greu, uneori chiar imposibil, sa-mi cer iertare. De ce?”

„Draga Constanta, de multe ori ajungem sa ii ranim pe cei dragi, in loc sa le dam afectiunea noastra. Desi pare un paradox, a te purta urat cu cei dragi pare adeseori mai la indemana decat a te purta rau cu strainii. Fata de persoanele mai putin familiare pastram niste aparente, pe cand fata de cei mai apropiati ne „permitem” mai multe.

Exista insa si consecinte neplacute: si anume, ii putem rani pe cei dragi si, de cele mai multe ori, regretam. Spui ca ti-e imposibil uneori sa iti ceri iertare; asta tine destul de mult de orgoliu. In fond, daca stii cu adevarat ca iti pare rau, nu ar avea ce altceva sa te opreasca, nu?

Daca stii ca ai gresit si vrei sa iti indrepti greseala, ai putea sa incerci sa treci peste asta si sa iti ceri iertare. Nu o sa iti iasa din prima incercare sau, chiar daca iti iese, nu o sa o poti mentine asa de usor. E important sa nu te descurajezi si sa fii perseverenta. Gandeste-te ca nici tie nu ti-ar placea sa fii tratata in felul asta de cei dragi tie.”

Sursa: unica.roloading...

Adauga un comentariu