Boli si tratamente

Cum explică cercetătorii misterul din jurul deceselor cauzate de COVID-19 în cazul tinerilor sănătoşi

Publicat: 07 apr. 2020
De ce mor tinerii de coronavirus
De ce mor tinerii de coronavirus

De ce mor tinerii de coronavirus? Este adevărat că Covid-19 pare să afecteze cel mai grav persoanele în vârstă, în special cele cu afecțiuni preexistente, precum boli de inimă, boli pulmonare și diabet. S-ar putea ca sistemele imunitare ale unei persoane în vârstă să nu poată lupta împotriva bolii, iar virusul se poate reproduce mai ușor, copleșind organismul și cauzând mai multe eșecuri ale sistemului de organe.

Și totuși, pe măsură ce începem să privim mai adânc și să auzim mai multe povești, devine evident că există mulți oameni tineri care se îmbolnăvesc și mor.

Știm de ceva vreme că această nouă boală, Covid-19, nu e doar o boală a unei persoane mai în vârstă. A devenit clar că cei mici și sănătoși nu sunt în niciun caz imuni la această infecție și ar putea deveni suficient de bolnavi pentru a necesita spitalizare.

Oamenii mai tineri sunt mult mai puțin susceptibili să moară, dar există un model neobișnuit care pare să apară. După cum a spus dr. Anthony Fauci, este ceea ce face ca coronavirusul să fie o „boală neobișnuită”.

De ce mor tinerii de coronavirus?

Oamenii de știință și cercetătorii se întreabă dacă răspunsul ar putea sta în genele noastre și încep să încerce să înțeleagă ce diferențiază oamenii care fac cazuri ușoare de cei care mor.
O posibilitate este o variație a genei în gena ACE2. ACE2 este o enzimă care se atașează de suprafața exterioară a celulelor din plămâni, precum și a inimii. Într-un articol din revista Science, imunologul Dr. Philip Murphy de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase spunea că „variațiile genei ACE2 care modifică receptorul ar putea face mai ușor sau mai greu pentru virusul să intre în celulele pulmonare”.

Este, de asemenea, posibil ca un ingredient critic produs de organism, cunoscut sub numele de agent tensioactiv, care permite mai bine să se extindă și să se contracte, să se epuizeze la unii pacienți infectați cu coronavirus. Dacă vă gândiți la plămânii dvs. ca la un burete, agentul tensioactiv ar fi detergentul care i-ar face moi și flexibili. Fără agent tensioactiv, însă, plămânul devine rigid și greu de stors. Poate fi motivul pentru care unii pacienți continuă să lupte chiar și cu un aparat de respirație.

De ce unii tineri se îmbolnăvesc și mor atât de brusc?

O altă cale care este urmărită este să înțelegeți mai bine modul în care sistemul imunitar al organismului dvs. răspunde la virusuri și bacterii în primul rând. La unii oameni tineri, sănătoși, un sistem imunitar foarte reactiv ar putea duce la o furtună inflamatorie masivă care ar putea copleși plămânii și alte organe. În aceste cazuri, nu este un sistem imunitar îmbătrânit sau slăbit, ci unul care funcționează prea bine. Unii clinicieni din prima linie au speculat că este motivul pentru care steroizii, un suprimant al sistemului imunitar, par să ofere beneficii pentru unii oameni.

Poate că unii tineri mai sănătoși, considerând că nu sunt vulnerabili la această boală, au fost mai puțin harnici în ceea ce privește practicarea distanțării fizice și, ca urmare, au fost expuși la încărcături virale mult mai mari in mediul înconjurător.

Pentru a defini mai bine patologia de bază ar putea dura încă luni și poate fi variabil la pacienți, indiferent de vârsta lor. Deși este adevărat că un procent semnificativ de tineri poate avea un risc crescut, deoarece americanii au o rată de referință atât de mare a bolilor preexistente, cum ar fi diabetul, este vorba de tinerii perfect sănătoși.

Deocamdată, indiferent de vârsta dvs. sau de starea de bază, sfatul rămâne același. Stați acasă, spălați-vă mâinile și reduceți-vă expunerea la virus pe cât posibil. Chiar dacă aveți simptome ușoare, este cel mai bine să rămâneți acasă pentru a vă recupera.

Dar dacă aveți probleme cu respirația, durere persistentă sau presiune în piept, confuzie bruscă sau incapacitate de a va trezi, sau buze albăstrui, este timpul să mergeți la spital.
Adauga un comentariu