Stiri si curiozitati

De ce murim? EXPLICATIA intrebarii care BULVERSEAZA omenirea

Publicat: 08 iul. 2014
Dincolo de conotatiile religioase sau filozofice ale intrebarii care a bulversat si inca bulverseaza omenirea de la inceputurile sale, oamenii de stiinta au incercat sa explice motivele pentru care orice organism viu ajunge sa moara in cele din urma.

Vezi si Murim… ca maine, de Magda Isanos 

Toate organismele vii imbatranesc si mor din simplul motiv ca Natura nu poate sa le sustina la nesfarsit. Daca scopul primar al fenomenului vietii pe Terra este acela de a se procrea si replica cu succes (logica din spatele asa numitei Teoriei Genelor Egoiste), atunci toate organismele sunt programate sa traiasca pana genereaza urmasi si-i ingrijesc pe acestia pana cand ajung independenti.

Vezi si Secretul nemuririi, la un pas de a fi descoperit  

Speciile diferite de animale si plante au cicluri viata-moarte diferite doar in aparenta, caci in cele din urma ceasul biologic isi spune cuvantul in cadrul fiecarei vietati. Celulele nu se mai reinoiesc in acelasi ritm ideal, inima incepe sa dea semne de oboseala dupa ce a batut de miliarde de ori in timpul vietii, simturile se atrofiaza, creierul incepe sa dea semne de degenerescenta senila, oasele incep sa fie tot mai fragile iar organele incep sa dezvolte cancere, scriu cei de la descopera.ro.


loading...

Adauga un comentariu