Lifestyle

De ce ne tremură mâinile și ce putem să facem în acest sens

Publicat: 27 ian. 2021
femeie cu dureri de maini generata de artrita reumatoida

Tremurăturile mâinilor sunt o problemă comună pe care fiecare adult trebuie să o fi întâlnit cel puțin o dată. De obicei tremurăturile ușoare sunt inofensive și trece de la sine. Cu toate acestea, uneori poate fi un simptom timpuriu al unei boli grave.

De ce îmi tremură mâinile

Sistemul nervos este responsabil pentru modul în care mâinile se comportă în repaus și cât de precise sunt mișcările lor. Orice tulburări – de exemplu, probleme cu circulația cerebrală, leziuni sau disfuncționalități în unele părți ale creierului, transmiterea incorectă a semnalelor de-a lungul căilor nervoase – duce la faptul că pierdem controlul asupra abilităților motorii fine ale extremităților. Așa se produce un tremur.

Iată câteva motive frecvente care poate duce la aceasta.

1. Ești nervos

Când creierul tău crede că ești în pericol, acesta declanșează un răspuns de luptă sau fugă. Aceasta este însoțită de o creștere accentuată a nivelului de hormoni, ceea ce duce la supraexcitația sistemului nervos . Unul dintre semnele tensiunii nervoase este tremuratul în mâini.

2. Aveți depresie sau altă tulburare mentală

Acesta este cazul când sistemul nervos este în mod constant sub stres. Depresia, tulburarea de anxietate, PTSD (tulburarea de stres post-traumatică), psihozele maniaco-depresive sau o varietate de fobii se pot manifesta.

3. De curând ai trecut peste bord cu alcool

Intoxicația cu alcool este un lucru neplăcut, care este însoțit de dezechilibru și tremurături ale mâinilor ca unul dintre simptome.

De asemenea, tremurul în degete este un însoțitor frecvent al simptomelor de sevraj. Această afecțiune apare atunci când o persoană dependentă de alcool încearcă să renunțe la alcool.

4. Ai băut prea multă cafea

Cofeina este un stimulent natural al sistemului nervos. Vă poate scutura mâinile dacă ați băut prea mult din băutura revigorantă.

În plus, cofeina se găsește în cantități decente în ceaiul verde, ciocolata, unele băuturi răcoritoare și multe altele.

5. Luați anumite medicamente

Dacă mâinile vă tremură după ce medicul dumneavoastră v-a prescris un medicament, consultați instrucțiunile, secțiunea privind efectele secundare. Este posibil să găsiți acolo o clauză de tremor.

Iată câteva medicamente care vă pot crește riscul de a da mâna:

  • medicamente pentru astm ;
  • Medicamente care conțin cofeină (cum ar fi medicamente fără prescripție medicală pentru cefalee) sau amfetamină
  • corticosteroizi;
  • agenți pentru tratamentul anumitor tulburări mentale și neurologice;
  • unele medicamente antihistaminice (antialergice).
Tags:
Adauga un comentariu