Diete si regimuri

Iată de ce nu ar trebui să mănânci carne de pui în fiecare zi!

Publicat: 15 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată de ce nu ar trebui să mănânci carne de pui în fiecare zi
Puiul este considerat pe scară largă a fi unul dintre cele mai adaptabile tipuri de carne.

Puiul este considerat pe scară largă a fi unul dintre cele mai adaptabile tipuri de carne. Este absolut adevărat că avem adesea tendința de a folosi puiul la multe mese. Chiar dacă puiul este în general cunoscut ca o alegere sănătoasă, nu înseamnă că este o alegere bună să servești carne de pui în fiecare zi. Iata de ce!

Mulți oameni consumă în mod regulat pui. Nu numai că este potrivit pentru multe feluri de mâncare, dar este, de asemenea, relativ ușor de preparat și multă lume il adoră. Un alt motiv pentru care mulți oameni aleg puiul este că este carne slabă. Conține o mulțime de proteine, în timp ce conținutul său de grăsimi este scăzut în comparație cu carnea roșie. Pare un motiv bun pentru a mânca mult pui, nu-i așa? Ei bine, nu. Acest lucru ar putea cauza unele dintre următoarele probleme.

Știm că o dietă variată este cheia unui stil de viață sănătos. Acest lucru este valabil și pentru consumul de pui: prea mult din același lucru nu este benefic, deoarece poate duce la probleme de sănătate. A mânca prea mult pui este rău pentru greutatea ta și pentru inimă și ai un risc crescut de intoxicație alimentară.

1. Prea multe proteine

În mod ideal, aproximativ 10-35% din aportul zilnic de calorii ar trebui să fie proteic. Dacă mănânci prea multe proteine, corpul tău le stochează ca grăsime. Aceasta înseamnă creștere în greutate și niveluri ridicate de lipide din sânge. Consumul unei bucăți mari de pui zilnic contribuie la o parte semnificativă din aportul de proteine, așa că fii atent.

2. Risc crescut de boli de inimă

Consumul de prea mult pui poate duce la creșterea nivelului de colesterol. Nu este surprinzător faptul că acest lucru este legat de bolile cardiovasculare. Astfel, consumul de pui și alte produse bogate în proteine ​​crește indirect riscul de probleme cardiovasculare, probleme de sănătate care pot duce la moarte.

3. Problemă de menținere a greutății

Consumul de prea multe proteine ​​din surse animale, cum ar fi puiul, poate face dificilă menținerea unei greutăți sănătoase. Potrivit Huffington Post, persoanele care pot trai fără carne, precum vegetarienii si veganii, au în general un IMC mai mic decât persoanele care mănâncă carne zilnic.

4. Mai multe șanse de a face intoxicații alimentare

Manipularea puiului este întotdeauna o problemă. Dacă nu ați gătit carnea până la capăt sau dacă legumele intră în contact cu puiul crud, este posibil să vă expuneți masa la salmonella sau campylobacter. Aceste bacterii sunt cunoscute pentru efectele lor dăunătoare asupra corpului uman, deoarece pot duce la boli grave. Este deosebit de important pentru grupurile vulnerabile de persoane, cum ar fi persoanele în vârstă, copiii și femeile însărcinate, să evite cu orice preț acest tip de contaminare.

5. Un risc crescut de rezistență la antibiotice

Crescătorii de păsări au obiceiul de a folosi antibiotice. Prin consumul de pui, oamenii pot deveni apoi rezistenți la aceste antibiotice. Desigur, acesta este un risc foarte real atunci când vă confruntați cu o infecție și trebuie să luați antibiotice. Există mari șanse ca medicamentul să nu funcționeze așa cum ar trebui.

Adauga un comentariu