Sanatate si frumusete

De ce nu ar trebui sa stai cu picioarele incrucisate

Publicat: 23 mai 2019
14

Aceasta pozitie este foarte comuna atunci cand stam jos, iar multi dintre o adoptam in mod automat. Este o pozitie eleganta si sexy, iar de cele mai multe ori este asociata femeilor. Ne-am obisnuit sa ne incrucisam picioarele fara sa ne dam seama, dar nu stim ca aceasta pozitie poate avea unele consecinte grave asupra sanatatii si corpurilor noastre.

Iata ce ar trebui sa stii ca sa previ problemele!

Desi femeile care adopta aceasta pozitie pot parea atragatoare pentru multi dintre barbati, daca iti menti picioarele incrucisate ore intregi, poti ajunge sa suferi de paralizie. In 2010, mai multe studii au demonstrat ca atunci cand stai cu picioarele incrucisate o perioada lunga de timp, presiunea sangelui din corp creste. Chiar daca nu ai probleme cu tensiunea arteriala, evita sa stai in aceasta pozitie pentru a preveni eventuale tulburari circulatorii. Unul dintre motivele pentru care se intampla asta este faptul ca atunci cand punem genunchii unul peste altul, trimitem sangele din picioare direct in piep. Fiind pompata spre inima o cantitate mare de sange, rezulta o crestere a presiunii sangelui.

O alta explicatie posibila este aceea ca tensiunea arteriala creste din cauza exercitarii unei presiuni la nivelul muschilor de la picioare (atunci cand iti soliciti muschii, dar acestia nu isi schimba lungimea). Acesta este motivul pentru care incrucisarea gleznelor nu are aceelasi efect ca si incrucisarea picioarelor.

Aceasta pozitie mai poate duce si la dezechilibrul plevin. Din cauza faptului ca muschiul piciorului care este asezat deasupra este mai scurt, iar cel al coapsei este mai lung, articulatiile picioarelor sunt in pericol, ba chiar se pot dizloca.

In cele din urma, studiul a constatat ca pozitia picioarelor incrucisate timp de mai mult de 3 ore pe zi poate afecta si spatele, ducand la o pozitie incovoiata, dureri lombare, de gat, de umeri sau chiar de solduri.

Acum ca ai aflat ce ti se poate intampla daca stai cu picioarele in aceasta pozitie prea mult timp, poate data viitoare cand iti vei da seama ca faci asta, iti vei schimba pozitia.

Adauga un comentariu