Curiozitati

De ce nu dormim bine cand e luna plina?

Publicat: 16 oct. 2013

Cercetatorii americani au demonstrat ca si atunci cand nu vedem luna sau atunci cand nu stim ca aceasta se afla in forma plina pe cer, ne influneteaza si dauneaza somnului.

Acestia au monitorizat in mod special activitatea cerebrala si hormonii eliminati in acea perioada. Se pare ca ciclul lunar influenteaza foarte mult somnul atat la oameni cat si la animale. Atunci cand este luna plina activitatea cerebrala care influenteaza somnul, este diminuata cu pana la 35% fata de aceasta activitate in perioada in care pe cer nu se afla luna plina.

Odata cu ciclul lunar calitatea somnului se schimba, iar secretiile hormonale sunt modificate pe perioada lunei pline. Nu toti oamenii sunt afectati de acesta influenta a lunii fata de oameni, insa un procent foarte ridicat de persoane resimt aceste simtome prin lipsa somnului sau senzatie de agitare pe perioada intregii nopti.

Animalele marine sunt cele mai influentate de aparitia lunii pline. Acestea au semnalat o dorinta de reproducere in aceasta perioada a lunii. Luna plina poate influenta si menstruatia. In aceasta perioada se poate semnala o intarziere a menstrei, dureri abdominale mai intense, dureri de spate si intarirea sanilor, mai tare decat in alte perioade ale lunii.loading...

Adauga un comentariu