Calatorii

De ce nu e bine sa dormi in timpul zborului. Un studiu britanic ofera raspunsul

Publicat: 21 sept. 2018

Pasagerii care dorm in timpul decolarii si aterizarii avionului risca sa provoace daune majore aparatului auditiv, scrie cotidianul britanic The Independent, citind un studiu al Scolii de medicina Harvard.

Cu referire la studiul respectiv, publicatia mentioneaza ca, in momentul in care altitudinea se modifica, multor persoane „li se infunda urechile”, pentru ca presiunea din afara urechii nu mai corespunde cu cea din interior.

De regula, acest efect trece dupa ce inghitim sau cascam, deschizand, astfel, un canal ingust in ureche, denumit trompa lui Eustachio.

Dar daca pasagerul unui avion doarme, nu poate echilibra cum trebuie presiunea timpanului. Oamenii de stiinta au constatat ca, in conditii dificile, cand trompa lui Eustachio ramane blocata o perioada mai lunga de timp, se poate dezvolta o infectie, care genereaza aparitia unui lichid in spatele timpanului, conducand la probleme cu auzul si dureri.

Autorii studiului concluzioneaza ca riscul dezvoltarii unor astfel de afectiuni poate fi evitat daca pasagerii rezista tentatiei de a adormi cand avionul ia inaltime sau coboara.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit