Cancan ultimă oră

De ce nu e bine să mănânci pufuleţi! Un reputat medic trage un semnal de alarmă

Publicat: 16 ian. 2020

Covrigeii, pufuleţii, cerealele şi snacksurile nu sunt alimente pe care să le daţi copiilor şi nu este indicat nici ca adulţii să abuzeze de ele. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.

Unele dintre aceste alimente conţin zahăr şi nu sunt preparate din făină integrală. În plus, majoritatea au un aport mare de sare ce suprasolicită rinichii, scrie ziarulring.ro.

Pufuleţii sunt obţinuţi din mălai grişat prin expandare. Prin acest proces are loc susceptibilizarea amidonului, care devine astfel foarte uşor asimilabil.

Din lista de ingrediente reiese că al doilea că pondere este sarea, al cărei consum trebuie limitat. Pufuleţii conţin un colorant artificial azoic galben tartrazina care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor.

Colorantul poate provoca dificultăţi de respiraţie, eczeme şi tulburări de vedere

De asemenea, acest colorant poate provoca dificultăţi de respiraţie, eczeme şi tulburări de vedere. Din punct de vedere nutriţional, produsul este dezechilibrat, având un exces de zaharuri şi o cantitate redusă de proteina vegetală de slabă calitate.

Este sărac în vitamina PP şi vitamina B1, consumul exagerat şi frecvent putând declanşa forme atipice de pelagra.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie pufuleţii ca fiind un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, scrie jurnalul.ro.

Produsul conţine o serie de aditivi alimentari foarte periculoşi, în special E 102, E 124, incriminaţi în declanşarea sindromului ADHD (hiperactivitate şi deficienţă de concentrare). Tatrazina E 102 le poate provoca celor mici astm, rinită, urticarie. Mai mult, creşte incidenţa apariţiei unor tumori tiroidiene.loading...

Adauga un comentariu