Magazin

De ce nu este bine sa pui ROSIILE in frigider. La ce riscuri te expui

Publicat: 09 aug. 2015
Putine persoane stiu ca rosiile nu se pastreaza in frigider. Explicatia data de specialisti este simpla.
Conform cercetatorilor, rosiile trebuie pastrate la caldura, pentru ca intr-un mediu rece sunt supuse unor modificari chimice, care duc la pierderea aromei si schimbarea texturii.
Gustul rosiilor este oferit de compusi volatili, iar mediul rece opreste producerea acestora, distrugandu-i pe cei existenti. Singurul moment in care poti tine o rosie in frigider este atunci cand este coapta in totalitate si nu vrei sa o consumi imediat. Daca o tii afara atunci cand este coapta, o sa se strice in cateva zile.

Citeste si  Tu stii ce vin trebuie sa bei la masa vara?

Ce sa nu mai tii in frigider:
Rosiile
Rosiile isi pierd toata savoarea in frigider. Aerul rece impiedica procesul de coacere a rosiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui sa le dea mai mult gust si savoare. Frigiderul altereaza si textura lor. Potrivit lui Harold McGee, autorul cartii „On Food and Cooking”, „temperatura rece descompune membranele din peretii fructului. Pastrati rosiile in afara frigiderului, intr-un castron, sau pe tejghea”, scrie huffingtonpost.com.
Busuiocul
Busuiocul se ofileste mai repede daca este tinut in frigider si va absorbi si mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Este mai bine sa fie pastrat afara, intr-o cana cu apa proaspata, asemenea florilor. Daca vrei sa pastrezi busuiocul pentru mai mult timp, Martha Stewart recomanda fierberea si apoi congelarea lui.
Cartofii
Un cartof pastrat in frigider isi va transforma mult mai repede amidonul in zahar. In loc sa pui cartofii in frigider, e mai potrivit sa ii tii intr-o puga din hartie intr-un loc racoros – nu rece. Locul ideal este o camara pentru plante radacinoase, dar si o camara obisnuita este potrivita, atat timp cat e destul de intunecata si racoroasa. Hartia functioneaza mai bine decat plasticul, pentru ca lasa cartoful sa respire si nu putrezeste atat de repede.
Ceapa
Daca tii ceapa in frigider, va deveni la un moment dat moale si mucegaita din cauza umezelii. Pastreaza ceapa intr-un loc racoros si uscat si ai grija sa nu stea aproape de cartofi; depozitate impreuna, amandoua se altereaza mai repede. In schimb, prazul si arpagicul pot fi pastrate fara probleme in frigider datorita continutului mai mare de apa.

Citeste si  Ai pune-o in fiecare zi sa iti… prepare cafeaua! Uite cum a fost POZATA pe FURIS tanara asta 

Avocado
Daca vrei ca fructele de avocado sa se coaca, sigur nu trebuie sa le asezi in frigider. Daca totusi ai cumparat un avocado deja copt pe care nu vrei sa il folosesti imediat, il poti pune in frigider.
Usturoiul
La un moment dat usturoiul va incepe sa germineze in frigider si s-ar putea sa mucegaiasca si sa capete o textura de cauciuc. Ar trebui in schimb sa pastrezi usturoiul intr-un loc racoros si uscat.
Painea
Tinuta in frigider, painea se va usca foarte repede. Daca nu e vorba de paine deja feliata pe care ai de gand sa o folosesti in cateva zile, este recomandat sa o pastrezi pe masa sau in congelator. Si aici painea ar trebui sa fie impachetata ca sa isi retina umezeala, iar cand este scoasa din frigider, ar trebui sa fie lasata sa se decongeleze treptat si complet inainte sa  fie consumata sau prajita la toaster.
Uleiul de masline
Acesta ar trebui sa fie depozitat intr-un loc racoros si intunecat, unde se va condensa si va avea o consistenta mai tare, aproape ca de unt.

Citeste si  RAZI CU LACRIMI! Asta da promotie la Iasi. Ce poti cumpara dintr-un magazin – FOTO

Cafeaua
Daca lasi cafeaua in frigider, isi va pierde savoarea si va prinde mirosuri de mancare. Si cafeaua ar trebui sa stea intr-un loc racoros si intunecat, unde isi va pastra savoarea si prospetimea. Cafeaua in catitati mari poate fi totusi tinuta  in congelator.
Mierea
Nu este nevoie ca mierea sa fie pastrata in frigider – isi va mentine practic pentru totdeauna gustul si calitatea daca sta intr-un recipient etans. In plus, mierea tinuta in frigider se poate cristaliza.

 



loading...

Adauga un comentariu