Sfaturi pentru casa si gradina

De ce nu infloresc lalelele si zambilele plantate primavara

Publicat: 14 mart. 2018
14

Lalelele, narcisele si zambilele infloresc primavara, la numai 12-13 grade. Aceste specii solicita in ciclul lor biologic termoperiodism sezonier conform succesiunii de temperaturi cald–rece–cald. La aceste plante inductia florala are loc la temperaturi ridicate, in timp ce pentru cresterea florilor sunt necesare temperaturi de numai 12 grade, asa cum spuneam.

Toate aceste flori au perioada de repaus vara. Temperaturile ridicate, umezeala relativa si seceta sunt factorii determinanti care determina intrarea in repaus. Ingrijirea florilor. Bulbii acestor specii se scot vara, anual sau odata la 2–3 ani dupa ce frunzele si tulpina s-au uscat in proportie de cel putin 70%. Bulbii scosi din pamant se zvanta bine si se pastreaza in spatii calduroase, uscate si foarte bine aerisite pana toamna cand se replanteaza in gradini.

Citeste si Inmultirea muscatelor. Sfaturi simple si rapide pentru o multitudine de flori

Pe scurt, lalelele si celelalte bulboase solicita, pe durata ciclului biologic anual, urmatoarea schema:

  • vara: repaus la temperaturi ridicate, peste 20 de grade
  • toamna, iarna: inradadinarea bulbilor la temperaturi scazute
  • primavara: crestere si inflorire la temperaturi moderate, de peste 10 grade

Citeste si Sunatoarea si ce efecte binefacatoare are pentru organismul tau

Asadar, fara ca unul din aceste stadii sa fie parcurs, ultima faza, cea de inflorire, nu are loc. Acesta este motivul pentru care narcisele, lalelele si zambilele plantate primavara nu infloresc in anul respectiv. Daca bulbii au parcurs perioada de repaus din timpul verii si apoi au trecut iarna intr-un loc care sa imite conditiile de afara, exista o sansa mica sa infloreasca.
Adauga un comentariu