Sfaturi pentru casa si gradina

De ce nu mai infloresc bujorii dupa ce sunt mutati

Publicat: 16 mai 2019
14

Exista cauze pentru care nu infloreste bujorul desi beneficiaza de toate ingrijirile care i se cuvin. Trebuie sa stiti ca aveti de-a face cu o planta sensibila. Bujorul (Paeonia) are nevoie de soluri insorite, bogate in humus, bine drenate, cu umiditate moderata dar constanta si pH-ul de 6-7.

Poate tolera si semiumbra partiala. In timpul infloririi, bujorul are nevoie de temperaturi moderate dupa care sunt necesare temperaturi mai scazute pentru ca planta sa infloreasca frumos in primavara. Ingrijirea florilor. De asemenea, in timpul perioadei de inforire bujorul trebuie udat din plin, la fel si in perioada formarii mugurilor floriferi. Atentie! udatul se va face direct pe sol evitandu-se stropirea frunzelor si mai ales a florilor cu apa.

Bujorii nu infloresc in anul in care sunt mutati dintr-un loc in altul sau dupa ce are loc divizarea tufei pentru inmultire.

Radacinile trebuie manevrate cu foarte mare atentie, mai ales cand tufa de bujori de divide. Operatiunea se face doar la plante mature, in varsta de minimum 4–5 ani. Epoca optima pentru divizarea tufei de bujor este in prima jumatate a lunii august. Plantele mama se scot cu grija din sol evitandu-se ranirea radacinilor.

Dupa ce pamantul este indepartat, cu un cutit ascutit de taie diviziuni care trebuie sa cuprinda minim 3–4 lastari cu radacinile aferente. După divizare, lastarii de bujor se scurteaza la 2–3 frunze.
Fertilizarea se face atat in timpul cresterii si infloririi cat si toamna.

Adauga un comentariu