International

De ce nu se vaccinează Vladimir Putin cu Sputnik-V, vaccinul rusesc anti-COVID-19?

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce nu se vaccinează Vladimir Putin cu Sputnik-V vaccinul rusesc anti-COVID-19
Puţin a fost căsătorit 30 de ani cu Ludmila Şkrebneva, de care a divorţat în 2013. Maria s-a născut la Leningrad în 1985, iar Katerina în Germania, în 1986, în timpul detaşării lui Putin la începutul carierei sale la KGB

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a fost încă vaccinat cu noul vaccin ruses anti-COVID-19, Sputnik-V, dezvoltat de centrul Gamaleia din Moscova, chiar dacă a lăudat acest produs. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat această situaţie prin faptul că vaccinul se află încă în proces de testare, informează Agerpres.

„Şeful statului nu poate participa la vaccinare ca voluntar”, a spus Peskov.

Rusia a fost prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19 destinat utilizării în masă.Vaccinul Sputnik V constituie în prezent obiectul unor teste avansate realizate pe 400.000 de voluntari.

„Preşedintele nu poate folosi un vaccin necertificat”, a spus Peskov, adăugând că perioada de testare se va încheia în curând, iar Putin ar putea decide apoi dacă va utiliza vaccinul.

Recent, Vladimir Putin a declarat că Rusia e pregătită să furnizeze şi altor state vaccinul Sputnik V.

În luna august, liderul de la Kremlin, care este foarte secretos în ceea ce privește familia sa, anunța atunci că una dintre fiicele sale a fost deja vaccinată, în cadrul testelor clinice din faza incipientă, și că s-a simțit „bine”, pentru a sublinia siguranța vaccinului.

Vaccinul Sputnik V este numit astfel după primul satelit artificial plasat pe orbită, Sputnik-1, un triumf al Uniunii Sovietice în cursa spaţială cu superputerea rivală SUA la sfârşitul anilor 1950.

Vladimir Putin: „Epidemia de coronavirus a schimbat serios viața publică, de afaceri și cea internațională”

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a vorbit despre impactul pe care pandemia îl are asupra tuturor domeniilor de activitate.

„În general, desigur, înțelegem că există o epidemie, o vedem, că epidemia de coronavirus a schimbat serios viața publică, de afaceri și cea internațională. Voi spune mai multe: viața de zi cu zi a fiecărei persoane”, a spus Putin, potrivit Izvestia.

Președintele rus a punctat că populația încă nu vrea să înțeleagă faptul că epidemia va crea multe schimbări atât în prezent, cât și în viitor.

Pandemia, o provocare uriașă pentru umanitate

Conform lui Putin, până în momentul de față, virusul SARS-CoV-2 nu vrea să cedeze și reprezintă în continuare o provocare imensă pentru umanitate. Astfel, liderul rus a evidențiat fragilitatea vieții umane.

„Era greu de imaginat că în secolul XXI avansat tehnologic, chiar și în cele mai prospere țări bogate, o persoană poate rămâne fără apărare împotriva unei infecții aparent nu atât de fatale, nu a unei amenințări atât de teribile”, a subliniat președintele.

Mai mult decât atât, epidemia care ne înconjoară reprezintă o lecție pentru noi toți, care ne va ajuta în dezvoltarea științei, dar și în accesibilitatea sistemului de asistență medicală în masă. Totodată, Putin a subliniat importanța responsabilității și a concentrării puterii în combaterea fricii în societate.

În plus, președintele rus a amintit că, în situația unei pandemii, țara sa își va uni toate forțele pentru a lupta pentru viața fiecărui om.

Noul coronavirus, cel ce provoacă boala COVID-19, a debutat la finalul lunii decembrie a anului trecut. Focarul infecției a devenit orașul chinez Wuhan, iar boala s-a răspândit în doar câteva luni în peste 210 țări din lume. Din data de 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat existența unei pandemii de coronavirus.

Adauga un comentariu