Beauty

De ce nu trebuie sa faci dus imediat ce te-ai epilat

Publicat: 08 mai 2018
6

Igiena este un capitol foarte important. Cu toate astea, trebuie sa tinem cont de anumite detalii referitoare la aceasta, mai ales cand vorbim despre indepartarea parului nedorit de pe corp. Epilarea cu ceara poate  irita pilea. De aceea, putina precautie nu strica niciodata.

In feneral, inainte de epilare, pielea trebuie spalata cu apa calduta, nu fierbinte. „Acesta deschide porii si faciliteaza procesul de indepartare a parului. „De asemenea, nu trebuie sa sarim direct din dus in cabinetul de cosmetica. Trebuie sa oferim timp corpului sa isi normalizeze temperatura. Este indicat sa nu aplicam produse cosmetice”, spune  Nicoleta Ion, trainer Rica Romania.

Daca dusul inainte este intotdeauna recomandat, in schimb, doua ore dupa epilare este indicat sa nu ne spalam, pentru a nu redeschide porii si a prelungi o eventuala iritatie. Chiar si dupa ce au trecut cele doua ore, dusurile fierbinti sunt contraindicate.

Dupa epilarea cu ceara, exista riscul sa ne confruntam cu iritatia aparuta in urma agresarii pielii prin smulgerea folicului de par. Acestea risca sa provoace inflamatii subcutanate numite foliculita. De obicei, ele pot fi vindecate cu ajutorul unor trucuri. 

Gheata aplicata pe zona epilata va reduce din roseata si va avea un efect decongestionant. Tot ea va inchide apoi si porii.

Daca sunteti predispuse la foliculita in zonele sensibile, este recomandat sa folositi produse care sa calmeze foarte bine pielea si in acelasi timp sa aiba rol antiseptic. Serul post epilare cu lapte de avocado este un produs care calmeaza pielea dupa epilare. Are proprietati de vindecare si previne eventualele infectii. In acelasi timp impiedica cresterea parului sub piele, prevenind formarea foliculitei.

Lotiunea post epilare are rolul de a indeparta urmele de ceara, in timp ce hidrateaza pielea. Aceasta nu trebuie sa fie grasa, ca sa fie absorbita usor de piele.

Studio Videochat Iasi

Adauga un comentariu