Diverse

De ce nu trebuie sa gatesti cu oua si lactate reci

Publicat: 20 feb. 2012

Din criza de timp sau, pur si simplu, pentru ca nu stim, aproape intotdeauna cand gatim folosim produse scoase atunci din frigider. Iata care este greseala, potrivit Real Simple.

De ce nu:
Va rezulta o paine sau o prajitura grasa. La temperatura camerei, ouale, untul si lichidele precum laptele se intaresc si formeaza un fel de gelatina care blocheaza circulatia aerului. In timpul coacerii, aerul are tendinta de a se extinde, facand ca aluatul sa dospeasca. Ingredientele reci, pe de alta parte, nici macar nu ajuta la omogenizare.

Ce sa faci:
Scoate ouale, untul si alte produse lactate din frigider cu cel putin o jumatate de ora pana la ora inainte de a te apuca de gatit. Nu ai timp? Taie untul in cuburi mici si pune-le la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde. Cat despre ouale reci, pune-le intr-un castron cu apa calda timp de un sfert de ora.



loading...

Adauga un comentariu