Diete si regimuri

De ce nu trebuie sa pui sare peste usturoiul strivit sau ceapa

Publicat: 02 nov. 2015
7

Usturoiul este mai mult decat un aliment-condiment, este un medicament in multe boli, insa oamenii nu il folosesc intotdeauna corect. Potrivit inginerului chimist Stefan Manea, este o greseala sa punem sare atunci cand pisam usturoiul.

„In usturoi exista doua substante aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina. Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala. Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!”, a declarat Stefan Manea pentru aquiahora.ro

Leacuri miraculoase cu usturoi de care nu stiai

De asemenea, mujdeiul de usturoi trebuie preparat cu un ulei de buna calitate, cum ar fi uleiul de masline, substantele din cele doua alimente actionand sinergic.

Nici pe ceapa, nu puneti sare, va sfatuieste tot Stefan Manea. „Cel mult se tavaleste bulbul rapid printr-o panza subtire de sare si se mananca imediat, dar bine ar fi sa se renunte complet la asta”.

Beneficiile usturoiului
Usturoiul previne hipertensiunea, diabetul, scade colesterolul rau, dizolva cheagurile de sange care genereaza infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. Pentru a te bucura de aceste beneficii, consuma zilnic cel putin un catel, care are intre 2-4 grame. Efectele se vad dupa o cura de cel putin trei luni.

Elixir tibetan: reteta miraculoasa cu usturoi

Adauga un comentariu