Magazin

De ce oferim coroane funerare?

Publicat: 12 mai 2022

Întotdeauna oamenii și-au dorit să descopere elixirul tinereții și vieții veșnice, de aceea au găsit în știință modalitatea de a răspunde la întrebări despre viață și, totodată, antidotul pentru boli nimicitoare. Cu toate acestea, încă nu au reușit să găsească modalitatea prin care putem învinge moartea. Aceasta este singura realitate spre care ne vom îndrepta, la un moment dat.

Iar atunci când pierdem o persoană dragă, totul începe să se ruineze și parcă viața devine doar durere. Totodată, trecerea în neființă a unei persoane dragi sau cunoscute este moment care ne reamintește cât de umani suntem în fața morții. Cuvintele nu mai există, iar lacrimile curg șiroaie pe obraji.

Singura modalitate de a ne transmite sentimentele și emoțiile este prin intermediul coroanelor funerare. Acestea nu sunt doar o tradiție religioasă, ci și o modalitate de a ne lua rămas bun de la o persoană care ne-a marcat existența.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii obișnuiau să ofere la înmormântări flori și crenguțe de brad, iar cu timpul, acest obicei s-a rafinat, astfel încât în zilele noastre nu mai există înmormântări fără coroane funerare.

Dacă la începuturi coroanele funerare erau oferite eroilor și celor cu sânge albastru, curând obiceiul a început să prindă și la oamenii de rând. Astfel, fiecare persoană poate fi considerată un erou pentru cei din jurul său, iar pentru a-i celebra viața ne folosim de coroane funerare cât mai mari, din flori cât mai prețioase și cu mesaje cât mai puternice, oferindu-le acestora o notă personală, un omagiu pentru a marca trecerea în neființă a respectivei persoane.

În cazul unei înmormântări ale unei persoane dragi este greu să îți găsești cuvintele și să îi spui adio, de aceea, coroanele funerare fac asta în locul tău. Totodată, oferirea de coroane funerare reprezintă și o dovadă de apreciere a persoanei decedate, dar și o modalitate de a ne alina suferința proprie și a familiei îndoliate.

De ce să optezi pentru coroanele funerare din flori naturale?

Cel mai bun mod pentru a-ți arăta respectul față de persoana decedată este să oferi o coroană funerară din flori naturale. Florile naturale transmit mult mai bine sentimentele de dragoste și admirație decât cele artificiale, care pot sugera lipsa de respect și chiar kitsch.

În al doilea rând, doar florile naturale pot să își împartă frumusețea și efemeritatea ca jertfă pentru a ne transmite sentimentele. Ofilirea lor este un proces firesc, care ne reamintește că la capătul vieții stă, întotdeauna, moartea.

Un alt argument pentru a opta pentru coroane funerare in sector 3, Bucuresti, realizate din flori naturale este estetica. Niciodată o floare artificială nu va fi la fel de atrăgătoare și elegantă precum una naturală. Trandafirii, crizantemele, garoafele, crinii sau orice altă floare ce se prinde într-o coroană funerară oferă sensibilitate și glas doar atunci cand este naturala.

Dacă nu știi care erau preferințele persoanei decedate în materie de flori poți opta pentru cele de sezon, care își păstrează mirosul vreme îndelungată. Totodată, există o mulțime de flori naturale care rezistă timp de mai multe săptămâni, păstrându-și aspectul natural plăcut: crizantemele, garoafele sau gerbera.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Cxpqnzd3Psg

 

 

 
Adauga un comentariu