Beauty

De ce parul tau are neaparat nevoie de protectie solara

Publicat: 17 mai 2018

Asa cum e musai sa iti protejezi zilnic tenul cu creme cu SPF, in orice anotimp al anului, la fel trebuie sa ai grija si de parul tau. Iata cum.

Odata cu instalarea temperaturilor ridicate, parul si pielea noastra sunt si mai expuse unei cantitati mai mari de raze UV, care au si o intensitate mult mai crescuta decat in restul anului. Din aceasta cauza, este posibil ca structura firului de par sa nu fie afectata, cu atat mai mult cu cat intervin si alti factori externi, cum ar fi vantul, apa sarata sau clorul din piscine. De aceea, parul se poate usca, poate deveni mai poros, iar culoarea sa se poate matui.

Cum exact afecteaza parul razele ultraviolete?
Radiatiile UVA, UVB si radiatia vizibila deterioreaza pigmentul natural din firul de par, melanina. Acest efect poarta numele de foto-decolorare, explica Arabella Zadic, trainer System Professional, brand pentru ingrijirea parului. In mod normal, melanina are un rol de filtru natural de protectie UV, dar din nefericire este si ea deteriorata in timpul acestui proces. Consecinta imediata este o matuire vizibila a culorii parului.
Radiatiile ataca si structura interna proteinica a firului si are ca efect degradarea parului si modificarea suprafetei cuticulei, care capata aspect neuniform, degradat si isi pierde stralucirea.

Ce trebuie sa faci exact?
Este foarte importanta utilizarea unui produs cu rol de protectie. Sunt recomandate produsele care contin filtre impotriva razelor UVA si UVB, dar si ingrediente cu rol de hranire a firului. „Acestea vor forma un film in jurul firului, astfel incat parul sa fie protejat pana in profunzimea structurii interne“, adauga specialistul. De asemenea, nu omite sa porti palarie de soare atunci cand iesi afara pe timpul verii sau cand te duci la plaja.

Videochatloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit