Plante medicinale

De ce sa bei acest ceai inainte de fiecare masa

Publicat: 28 mai 2015
7
Papadia ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange si actioneaza ca antiinflamator. Inflamatiile din corp sunt adesea responsabile pentru luarea masiva in greutate si pentru diverse afectiuni, astfel ca o cura cu ceai de papadie poate fi benefica in pregatirea organismului pentru inceperea unei diete de slabire.
In primul rand e important sa stii ca papadia este comestibila in totalitate, asa ca ori de cate ori ai ocazia o poti include in salate sau alte mancaruri. Pentru ceai poti folosi doar florile sau planta in intregime, potrivit divahair.ro.

Gateste sanatos! Cum sa faci gogosi din papadie
 
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de papadie:
papadia este foarte bogata in nutrienti, vitamine si minerale – contine calciu, potasiu, magneziu, mangan, fosfor, fier si zinc;
ceaiul de papadie este diuretic si sustine sanatatea sistemului urinar;
ajuta la detoxifierea ficatului si il protejeaza impotriva factorilor nocivi;
ceaiul de papadie stimuleaza digestia si regleaza echilibrul natural al bacteriilor benefice din intestine;
papadia este bogata in antioxidanti care impiedica actiunea radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura;
pentru ca regleaza glicemia, ceaiul de papadie este benefic pentru diabetici;

Aceasta cura cu papadie este uimitoare. Iata cate afectiuni trateaza
 
reduce nivelul colesterolului si inflamatiile din organism;
pentru ca actioneaza ca un diuretic, ceaiul de papadie ajuta la scaderea tensiunii arteriale;
intareste sistemul imunitar;
are efect colagog (stimuleaza secretia de bila);
contine lecitina care imbunatateste memoria si te ajuta sa te concentrezi mai bine;
ceaiul de papadie poate fi aplicat in comprese pe eczeme pentru un efect de calmare.
Pentru a stimula pierderea in greutate, consuma o cana de ceai de papadie inainte de fiecare masa. Il poti prepara din frunze si flori (proaspete sau uscate), adaugand 1-2 lingurile de plante la o cana, pe care le lasi la infuzat in apa fierbinte pentru 5-10 minute, apoi strecori. 




Adauga un comentariu