Diete si regimuri

De ce sa bem ceai rosu

Publicat: 02 feb. 2011

Originar din Africa de Sud, ceaiul rosu, denumit si rooibos, are o arie restransa de cultivare (creste doar pe Muntii Cederberg, in partea vestica a acestora). Consumul de ceai rosu are numeroase efecte beneficii asupra organismului. Iata cum te ajuta rooibos-ul:

– contine magneziu, necesar pentru un sistem nervos sanatos;

– contine fier, potasiu, sodiu, calciu, cupru, zinc, fluor;

– creste absorbtia de fier in organism;

– controleaza apetitul, contribuind la scaderea in greutate;

– poate fi potrivit pentru bautura sportivilor, folosit ca ceai rece sau cu fructe;

– este o bautura linistitoare, care nu are aport de calorii;

– datorita continutului sau scazut de tanin, acesta este mai putin amar decat alte ceaiuri si astfel poate fi consumat fara zahar;

– intarzie procesul de imbatranire;

– o ceasca de ceai rosu luata inainte de culcare va asigura un somn bun; este eficient si in insomnii, tulburari de somn si dureri de cap;

Ceaiul de busuioc, un calmant recomandat celor care sufera de migrene  

– nu contine cafeina;

– are un efect relaxant asupra sistemului nervos central;

– este bun si pentru iritatii ale pielii;

– amelioreaza colicile si crampele stomacale la sugari. 

Citeste si: 

Ceaiul verde si cel alb va tin la distanta de bolile de inima 



loading...

Adauga un comentariu