Magazin

De ce să comanzi online produse? 5 avantaje

Publicat: 06 mai 2022

Internetul a schimbat radical modul de a face comerţ. Aproape orice găseşti în magazinele cu desfacere este disponibil online. Datorită avantajelor de mai jos, din ce în ce mai mulţi clienţi aleg varianta unor comenzi online în detrimentul deplasării din magazin în magazin. Iată care sunt motivele:

Disponibilitate oricând

Pentru magazinele cu sediu fizic trebuie să-ţi adaptezi programul propriu cu orarul de funcţionare. Dacă mai pui şi distanţa de acasă sau de la birou până la magazinul pe care îl cauţi, aflat în celălalt capăt al oraşului sau chiar în alt oraş, ajungi să amâni la nesfârşit cumpărăturile. Primul mare avantaj al magazinelor online este disponibilitatea oricând. Într-o pauză la serviciu sau acasă, seara, după ce adormi copiii, îţi poţi face cumpărăturile în linişte. În faţa calculatorului sau de pe telefon eviţi unul dintre cei mai mari factori de stres: aglomeraţia la casele de marcat.

Varietate

Un site de comerţ online bine realizat îţi va pune la dispoziţie produse aranjate pe categorii, cu imagini relevante, un motor de căutare eficient şi posibilităţi de filtrare a rezultatelor. Nu trebuie să mai umbli de la un raion la altul sau de la raft la cabina de probă. Foarte utile sunt recenziile lăsate de alţi utilizatori, de care poţi ţine cont în alegerile pe care le faci. În plus, poţi compara în doar câteva secunde preţurile practicate de diferiţi vânzători pentru acelaşi produs. Spre exemplu, atunci când cauţi lichior Tanita, la un clic distanţă îţi apar cele mai relevante rezultate.

Preţ iniţial mai mic

Deschiderea unui magazin online reprezintă o investiţie mai mică decât amenajarea unui spaţiu comercial. De asemenea, cheltuielile de întreţinere şi funcţionare sunt net inferioare. Toate acestea se regăsesc în preţurile produselor. Pentru a amortiza chiria, utilităţile, taxele, transportul şi salariile personalului, magazinele fizice sunt obligate să practice preţuri mai mari. În schimb, administratorul unui site de comerţ online are mai puţine costuri de funcţionare, aşadar va putea practica un preţ competitiv din start. Ţine cont şi de faptul că în mediul online produsele vin direct de la producător sau fără a implica prea mulţi intermediari care ar adăuga adaosuri comerciale pentru profit.

Reduceri frecvente

Magazinele online permit crearea de conturi personale, salvarea datelor de logare, întocmirea de liste de cumpărături sau produse favorite. În contul de utilizator, clienţii pot primi oferte personalizate, reduceri şi puncte de fidelitate pe care le pot folosi pentru achiziţii pe site. Perioadele de reduceri de sezon şi din extrasezon sunt mult mai vizibile şi mai active pe site decât în magazinele clasice. În ultima vreme, Black Friday s-a extins în mediul online de la o zi la câteva săptămâni.

Metoda perfectă de a face un dar

Trimiterea de cadouri rudelor sau prietenilor nu a fost niciodată mai uşoară. Dacă înainte de e-commerce trebuia să-ţi faci timp să mergi la magazin apoi să te îndrepţi către adresa fiecărui destinatar în parte pentru a le oferi, acum totul este mult mai simplu. Alegi produsele potrivite, introduci adresa de expediţie a fiecăruia şi coletul porneşte oriunde în lume. Ambalajul şi livrarea sunt doar un bonus al acestui tip de cumpărături. Mai mult decât atât, există chiar posibilitatea de a oferi oamenilor exact ceea ce îşi doresc, fără a risca să nu se potrivească sau chiar să nu le placă. Se numeşte voucher sau card cadou, îl descarci de pe site şi îl trimiţi pe mail oricui doreşti. Cu suma respectivă, persoana care îl primeşte îşi poate achiziţiona orice doreşte, ştiind că este din partea ta.

Magazinele online îţi oferă un lucru esenţial din care decurg celelalte avantaje: timp. Chiar dacă vei avea de aşteptat livrarea unei comenzi, scapi de energia şi timpul pe care le consumi în trafic şi prin centrele comerciale.

sursa foto: https://unsplash.com/photos/gf8e6XvG_3E
Adauga un comentariu