Sfatul medicului

De ce sa combini si sa consumi turmeric si piper negru

Publicat: 20 dec. 2015
7

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au descoperit ca o combinatie dintre doua ingrediente foarte cunoscute poate fi extrem de eficienta in prevenirea si tratarea multor boli, inclusiv cancerul de san. Este vorba despre turmeric (curcuma) si piper negru.

Se stie ca turmericul este o planta cu puternice calitati terapeutice, dar, atunci cand este consumata oral este slab absorbita datorita metabolizarii rapide la nivel hepatic.Combinate, piperul negru si curcuma pot preveni inflamatia si infectia si accelereaza  absorbtia compusilor utili organismului. Iata cateva dintre beneficiile combinatiei: turmeric-piper negru.

Substanta anti-cancer din turmeric se absoarbe greu in organism. Trucuri simple pentru a creste disponibilitatea acestui antioxidant

Lupta impotriva cancerului

Cea mai recenta cercetare a descoperit ca piperina, un compus din piper participa la lupta impotriva cancerului atunci cand este in combinatie cu turmericul. De asemenea, creste foarte mult absorbtia curcuminei. Fara piperina, biodisponibilitatea curcumei este foarte scazuta.

Breast Cancer Research si Treatment journal au publicat un studiu care a constatat ca o combinatie de curcumina si piperina are capacitatea de a distruge celulele canceroase stem.

Slabire
Aceasta combinatie va poate ajuta sa piardeti in greutate. Piperina accelereaza metabolismul si creste numarul de calorii arse in organism. Aceasta declanseaza, de asemenea, o senzatie de satietate.

10 remedii naturiste cu sofran indian (turmeric)

Antidepresiv natural
Atat turmericul, cat si piperul negru contin compusi activi cu efecte antideprimante. Acesti compusi pot ridica nivelul de serotonina si dopamina din creier si pentru a preveni actiunea monoaminooxidazei, o enzima care este asociata cu depresia, daca este prezenta in creier la un nivel ridicat.

Reduce durerea si inflamatia
Piperina si curcumina sunt compusi care pot preveni sinteza si activitatea enzimei ciclooxigenazei-2 (COX2) si 5-lipooxigenazei (5-LOX), precum si a altor enzime care sunt implicate in procesul inflamator. De asemenea, ele pot influenta mai mult de 700 de gene.

Aceste doua ingrediente extrem de benefice pot fi adaugate la multe feluri de mancare – pot da savoare piureurilor, supelor-crema, sucurilor proaspete de legume si fructe.





Adauga un comentariu