Terapii alternative

De ce sa dormi pe o perna umpluta cu fan

Publicat: 31 ian. 2015
7

O capita cu fan poate fi considerata o adevarata uzina farmaceutica datorita colectiei impresionante de plante medicinale. Calitatea terapeutica a fanului provine din cele 50-60 de plante din flora spontana care se gasesc intr-un brat de fan. Cel mai bun fan este cel din zona montana, nepoluata. Macinisul obtinut din scuturatura plantelor cosite contine seminte, flori si tulpini de plante medicinale, fiecare fiind remediu diferit, de unde rezulta un efect vindecator cumulat. 

In mai toate fanetele intilnim trifoiul rosu, trifoiul alb, ghizdeiul, coada-soricelului, drobita, patlagina, cimbrisorul, busuiocul salbatic, piciorul-cocosului, clopoteii. In zona de campie si de deal, mai apar trifoiul de balta, salvia de camp, cicoarea, lipicioasa, sanziana galbena. La munte, fanul contine cretisoara, angelica, brinca-ursului, arnica, tintaura

Fanul, remediu antistres
Terapia cu flori de fan este un remediu excelent pentru stres, reumatism, raceala si insomnie. Unii aleg sa se tolaneasca in fan, metoda care ofera o relaxare deosebita. Pe acest principiu se bazeaza clinicile din strainatate, extrem de scumpe, care trateaza stresul prin terapia cu fan. Un somn de jumatate de ora in fan proaspat cosit e mai odihnitor ca o noapte de dormita in pat. Sensibilitatea la stres se reduce, iar in timp, chiar anumite afectiuni psihice usoare se remediaza.

Alunga insomnia prin metode naturiste

Chiar daca nu putem dormi in fanar, efectul poate fi adus acasa, folosind saltele si perne umplute cu fan. Umpluta cu plante care cresc in medii nepoluate, o astfel de perna degaja uleiuri volatile cu multiple beneficii. „Actioneaza in special asupra sistemului nostru nervos: unele sunt sedative, altele sunt fortifiante, altele elimina durerile si nu le trateaza definitiv, dar iti da senzatia de bine”, sustine dr. Ovidiu Bojor, specialist fitoterapie Pentru tratamentele naturale, cel mai bun este fanul la a doua coasa, numit otava. Este indicat si fanul proaspat, dar, fiindca efectul terapeutic e mai puternic, trebuie sa folosim o cantitate de fan mai mica.

Cele mai tari plante anti-stres. Plante pentru a infrunta toamna in forma maxima 

Adauga un comentariu