Actualitate

De ce să investești într-un proiect aflat în construcție? Preț redus, posibilități de alegere

Publicat: 08 nov. 2021

Foarte multă lume dorește să se mute într-un cămin nou, cu o amprentă unică, personală. Pe lângă felul în care va arăta locuința, o altă problemă, legată de oportunitatea cumpărării, apare deseori. Există persoane care optează pentru cumpărarea locuințelor după ce acestea sunt finalizate, însă din ce în ce mai multă lume optează pentru achiziționarea de apartamente încă din faza de construcție a acestora.

Contractarea din timp a unui apartament are câteva beneficii importante. În primul rând, costul de achiziție este redus, considerabil mai mic în comparație cu cel care va fi atunci când proiectul va fi finalizat.

În al doilea rând, primii clienți ai unui ansamblu imobiliar au la dispoziție o paletă largă de opțiuni din care să aleagă. Poate fi aleasă suprafața apartamentului dorit, planul acestuia, orientarea către zonele verzi din interiorul proiectului sau către un anumit punct cardinal, etajul, se poate opta pentru acces la balcon, terasă sau grădină etc.

Merită menționat și faptul că achiziționarea unui apartament în faza de proiect este o investiție profitabilă. E cunoscut faptul că valoarea proprietăților imobiliare crește în timp. În cazul proprietăților achiziționate în faza de proiect, creșterea este și mai semnificativă. Asta pentru că prețul plătit acum este mai mic decât valoarea reală a apartamentului finalizat. Drept urmare, din momentul semnării precontractului și până la momentul preluării apartamentului deja apare o primă creștere importantă a valorii investiției.

Bineințeles, când iei decizia de a cumpăra un apartament încă din faza de proiect, este important să analizezi piața, să cauți informații despre proiect și despre dezvoltator.

În cazul Silk District, viitorul cartier cool al Iașului, investiția este una sigură, fiind garantată de soliditatea financiară a Prime Kapital, dezvoltatorul cartierului, și certificată de proiectele anterioare de anvergură puse în practică de acesta. Compania are finanțarea asigurată, construind proiecte în Europa Centrală și de Est cu bani proprii. Acest lucru reprezintă o garanție a faptului că va respecta termenele asumate, nu va face compromisuri în privința calității, pentru a economisi bani, și nu va avea întreruperi în ritmul de construcție al proiectului. Calitatea lucrărilor și a materialelor folosite la Silk District sunt garantate de colaborările cu furnizori de top pe toate palierele. Pentru a înlătura și cele mai mici rezerve legate de nerespectarea termenelor asumate, Prime Kapital oferă clientilor serviciul de securizare a avansurilor plătite. Toti clienții Silk District pot opta pentru acest serviciu care presupune transferul sumelor achitate de către client într-un cont separat, asupra căruia se instituie o ipotecă pentru garantarea obligației Prime Kapital de rambursare a avansului, dacă nu își îndeplinește obligațiile de livrare a locuinței, asumate prin antecontractul de vânzare-cumpărare.

Detalii legate de modul în care ieșenii își pot achiziționa la un preț atractiv apartamentele construite de un dezvoltator cu reputație europeană solidă pot fi găsite pe pagina https://silkdistrict.ro/

Comentarii
  • Gresit , lele.
    Ca sa platesti cu 10% mai mult din cauza ca nu se mai accepta centralele de apartament in blocurile noi. a zis si chirica , ca centralele de cvartal sunt mai ecologice, s-a dat si el cu puterea centrala.

Adauga un comentariu