Magazin

De ce să-ți vinzi cărțile unui anticariat din Iași? 6 avantaje pe care le obții

Publicat: 19 oct. 2021

Multe dintre cărțile pe care le cumperi de-a lungul timpului, după ce și-au îndeplinit scopul, ajung pe rafturile bibliotecii, unde vor rămâne mult timp, fără să mai fie vreodată recitite. Sau, ai anumite volume pe care le-ai primit cadou de la oamenii dragi, dar care nu te atrag foarte tare, în consecință le citești fără prea mare interes.

Încă din școala primară, se promovează lectura ca modalitate prin care cei mici pot descoperi lumea înconjurătoare, își pot dezvolta vocabularul, dar și ca instrument care îi poate ajuta să aibă rezultate școlare mai bune. Drept urmare, este posibil ca și în biblioteca ta să se afle anumite cărți vechi pe care le-ai citit în copilărie ori pe care le-ai moștenit de la părinți sau bunici.

Toate acele titluri de care nu te simți atașat sau care nu mai prezintă interes pentru tine, ori pe care le ai de foarte mult timp în bibliotecă și al căror timp de lectură a trecut, pot fi vândute unui anticariat din Iași. Iată care sunt cele mai importante avantaje pe care le obții, dacă apelezi la un anticariat pentru vânzarea cărților:

  1. Deplasare gratuită la domiciliul tău

Oriunde ai locui pe raza județului Iași, echipa de achiziții a anticariatului se va deplasa gratuit la domiciliul tău, la ora și ziua alese de tine. Poți vinde cărți unui anticariat din Iași rapid, printr-un apel telefonic, moment în care vei stabili toate detaliile necesare pentru deplasarea echipei de achiziții la domiciliul tău. Varianta de a contacta prin e-mail echipa de achiziții îți oferă avantajul de a trimite în corpul emailului și poze cu volumele pe care vrei să le vinzi.

  1. Evaluare gratuită și corectă a cărților tale

 

Anticarii care se vor deplasa la tine acasă pentru a-ți evalua cărțile de vânzare au o experiență vastă în cumpărarea de cărți, astfel că aceștia îți vor oferi întotdeauna un preț corect pentru volumele tale. Criteriile în funcție de care se stabilește un preț pentru cărți, în general, sunt: starea cărților, autorul, ediția și editura, anul apariției etc. Cărțile care se încadrează în categoria bibliofilie sunt evaluate diferit, întrucât acestea sunt cărți rare și de colecție.

  1. Plata se face pe loc, în numerar

După ce anticarii au evaluat cărțile tale, dacă ești mulțumit de oferta pe care aceștia ți-au făcut-o, vei primi banii pe loc, în numerar. Vei putea folosi imediat banii pe care i-ai obținut din vânzarea cărților, în funcție de nevoia pe care o ai.

  1. Îți eliberezi spațiul rapid și eficient

 

Cărțile pot ocupa foarte mult spațiu, mai ales dacă ești un cititor împătimit care cumpără cărți în mod constant. Atunci când apelezi la serviciile de achiziție ale unui anticariat, îți eliberezi rafturile bibliotecii rapid și eficient, fără să depui efort. Tot ce trebuie să faci este să selectezi acele titluri din bibliotecă pe care vrei să le vinzi. Anticariatul este o alegere potrivită și dacă te muți ori dacă dorești să renovezi casa, întrucât un anticariat dispune de toate mijloacele necesare pentru achiziționarea inclusiv a unui număr foarte mare de cărți.

  1. Devii mai organizat

Cu cât ai mai puține obiecte pe care să le îngrijești și să le ștergi de praf, cu atât și casa ta va fi mai organizată, iar acest lucru se va reflecta și în comportamentul tău de zi cu zi. Vei deveni mai eficient în activitățile de la job, îți vei putea stabili mult mai bine prioritățile și vei avea un sentiment plăcut ori de câte ori vei intra în casă. În plus, vei putea face și menține curățenia mult mai ușor, întrucât nu vei mai fi copleșit de numeroasele obiecte care vor fi împrăștiate prin casă pe măsură ce le folosești.

  1. Descoperi un nou hobby

Când renunți la cărțile pe care nu le-ai mai deschis după ce au fost citite, dar și la alte obiecte din casă pe care nu le mai folosești, creezi spațiu pentru a descoperi un nou hobby, într-un domeniu pe care să îl studiezi. Cu banii pe care îi obții din vânzare cărților, îți poți achiziționa noi titluri care să te ajute să te dezvolți personal și profesional.

Anticariatul din Iași îți poate veni în ajutor și atunci când ești în căutarea titlurilor la care râvnești, dar și atunci când dorești să vinzi cărțile care nu mai prezintă interes pentru tine.

 

 

 

 

Adauga un comentariu