Magazin

De ce sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi un teren si cum sa gasesti exact ceea ce cauti

Publicat: 21 oct. 2021

Cumpararea unui teren poate fi o adevarata investitie, in special daca iti doresti sa construiesti pe el proprietati pe care sa le oferi spre vanzare sau sa il folosesti pentru a deschide o afacere, dar si o investitie personala atunci cand vrei sa iti construiesti o casa pentru tine si cei dragi. Cautarea terenului potrivit este dificila la inceput, in special atunci cand observi cat de multe posibilitati ai si cat de diversa este piata, insa acest lucru nu ar trebui sa te descurajeze.

Daca vrei sa achizitionezi un teren si sa gasesti unul ce bifeaza toate cerintele de pe lista ta, iata cateva lucruri de care sa tii cont:

Tipul de teren si actele pe care le detine proprietarul

Clasificarea terenurilor se face in mai multe feluri, iar cea mai populara include terenurile intravilane si extravilane. Cele intravilane sunt cele pe care se poate construi, iar cele extravilane sunt de cele mai multe ori terenurile arabile, unde se poate practica agricultura. Atunci cand cauti un teren pentru a construi, redu cautarea la cele intravilane, deoarece trecerea unui teren extravilan in intravilan este un proces de durata, fara garantia unei reusite. De asemenea, trebuie sa iei in considerare lungimea si latimea terenului, distanta de la strada pana la teren, dar si daca proprietarul are toate actele la zi. Printre aceste acte se numara cartea funciara si topografia.

Accesul la apa, curent si gaze

Fie ca iti doresti sa construiesti proprietati pentru a le oferi spre vanzare sau iti doresti sa construiesti pentru tine, accesul la utilitati este important. Intereseaza-te daca terenul pe care vrei sa il cumperi are acces la electricitate, gaze si daca exista canalizare si apa curenta. In functie de utilitatile la care exista sau nu exista acces, vei putea sa gasesti solutii potrivite daca terenul este pe placul tau. Spre exemplu, pentru a alimenta o locuinta cu apa din puturi sau fantani poti folosi o pompa submersibila, ceea ce nu implica o investitie foarte mare. Spre exemplu, pompele submersibile oferite de Shop Einstal au preturi potrivite pentru toate bugetele si se potrivesc pentru mai multe tipuri de nevoi. De asemenea, in multe cazuri, alegerea unei forme de energie verde reprezinta o solutie pentru zonele unde folosirea unor tipuri de energie traditionala nu functioneaza in totalitate.

Pretul si amplasarea

Odata cu cresterea preturilor terenurilor, merita sa acorzi mai multa atentie pretului, dar si zonei in care urmeaza sa cumperi. Nu face compromisuri in privinta zonei, deoarece aceasta este un factor decisiv si asigura-te ca alegi sa vizionezi numai terenuri ce au un pret corect, care se incadreaza in bugetul tau si nu depasesc pretul pietei. Pentru a gasi exact ceea ce cauti, filtreaza loturile pe care le vizionezi in functie de pret si zona, iar mai apoi urmareste daca indeplinesc restul conditiilor care te intereseaza.

Cumpararea unui teren, indiferent de motivul pentru care o faci, iti poate da batai de cap. Pentru a-ti usura munca, urmareste atent lucrurile cele mai importante pe care le cauti si alege sa vizionezi numai loturile ce se incadreaza in bugetul, zona si dimensiunile pe care le cauti.

Sursa foto: Pexels.com

Adauga un comentariu