Dragoste

De ce scade apetitul sexual

Publicat: 16 apr. 2011
6

01. Painea albă, ca şi majoritatea carbohidraţilor, scade apetitul sexual cât ai zice sex. Asta pentru că eliberează zahărul foarte repede. Excesul de zahăr se traduce prin lipsă de energie, iar sexul fără energie nu se prea poate face. În plus, zahărul îngraşă, iar o greutate ridicată îţi cam scade pofta de sex. Mai mult, scade nivelul de testosteron la bărbaţi şi reduce viteza de circulaţie a sângelui. Şi fără sânge…

02. Unele dintre pastilele antirăceală, cele care conţin pseudoefedrină de exemplu, scad dramatic libidoul. Nu se ştie care este cauza medicală exactă a acestui fenomen, dar este cu atât mai puternic cu cât libidoul este mai scăzut în general.

03. Deficitul de fier nu este deloc bun dacă vă doriţi un apetit sexual sănătos. O astfel de carenţă duce la scăderea vitezei circulaţiei sangvine şi la apariţia stărilor de moleşeală. Ca să vă reglaţi nivelul de fier din organism nu trebuie decât să consumaţi nişte carne roşie, fasole, nuci sau stridii.

04. Medicaţia pentru tensiunea arterială. Aceasta reduce numărul bătăilor inimii şi viteza de circulaţie a sângelui.

05. Chiar şi căderea părului poate duce la scăderea libidoului. Pentru că, cei care au această problemă, recurg la diverse medicamente, unul dintre ele ar fi Propecia, care scad drastic dorinţa şi chiar duc la disfuncţii ale erecţiei.

06. Dacă sunteţi bărbat şi vă place apa tonică, ar fi indicat să renunţaţi la ea. Chinina, ingredinetul principal al acestei băuturi, scade nivelul testosteronului şi chiar afectează calitatea spermei.

07. Pierderea rapidă a greutăţii dă peste cap hormonii şi afectează serios apetitul sexual. Dacă o persoană pierde mai mult de 10% din greutate într-o perioadă scurtă de timp, corpul intră în alertă pentru că îşi dă seama că persoana respectivă se înfometează, iar pentru el, lipsa de substanţe nutritive înseamnă că nu e un moment prea prielnic pentru conceput copii. Este ironic, totuşi, pentru că cei mai mulţi oameni aleg să slăbească pentru a arăta mai bine şi pentru a deveni mai atrăgători. Iar când acest lucru se întâmplă, ei nu mai au chef.

08. Calmantele. Acestea, printre care morfina sau codeina, dereglează activitatea hipotalamusului, partea creierului care controlează nivelul hormonal ceea ce duce la eliberarea de hormoni de către glanda pituitară, iar aceştia scad libidoul.

09. Afrodisiacele din plante. Dacă sunt naturale, nu înseamnă neapărat că sunt sănătoase. Destul de multe dintre acestea sunt produse în Asia în condiţii mai mult decât precare şi ne pot face să ne simţim rău.

10. Diabetul. Acesta afectează sistemul nervos şi face ca cei care suferă de această boală să fie mai insensibili la atingeri. În plus, mulţi dintre bărbaţii bolnavi de diabet suferă de tulburări erectile.

11. Mesele romantice. Dacă vreţi sex şi romantism culinar ar fi bine ca sexul să fie făcut înaintea mesei. Explicaţia e simplă. După o masă copioasă organismul se concentrează în mare parte pe digestie, iar noi devenim somnoroşi şi nu ne dorim altceva în afară de odihnă.

12. Pilule contraceptive. Organismul unei femei care recurge la o astfel de metodă contraceptivă crede că e deja “însărcinat” şi nu mai are imboldul natural de a se reproduce.

13. Atunci când un cuplu se străduieşte să facă un copil, sexul nu va fi de calitate. Ambii parteneri se vor simţi presaţi, iar actul sexual va fi mai mult mecanic decât pasional.

14. Unele antidepresive, cum ar fi Prozac-ul de exemplu, scad, din motive necunoscute, apetitul sexul. Chiar mai mult, ele chiar sunt prescrise celor care suferă de ejaculare precoce.

Adauga un comentariu