Funny

De ce se grabeste Madagascarul sa-l extradeze pe Radu Mazare. „Risca sa-i contamineze…” 

Publicat: 15 mai 2019
9

Ministrul de Justitie din Madagascar a declarat ca este posibil ca pana joi sa fie gata dosarul de extradare a lui Radu Mazare si fostul edil din Constanta sa paraseasca tara in cel mai scurt timp. 

Intr-un interviu pentru Stirile PRO TV, ministrul de justitie din tara africana a confirmat extradarea si a explicat de ce tara sa nu tergiverseaza procedurile

„El este extradabil pentru ca infractiunea de care a fost acuzat, in care este implicat, nu este o chestiune politica, ci e una de drept comun, este coruptie. Si noi, malgasii, deferim justitiei, fara ezitare, pe toti cei implicati in acte de coruptie”, a declarat Jacques Randrianasolo, ministrul justitiei din Madagascar. 

Explicand ca in tara sa se duce o lupta asidua impotriva coruptiei, oficialul malgas a adaugat: ”Nu mai asteptam sa-l vedem pe el cum ramane in Madagascar pentru ca atunci ii va contamina de asemenea si pe actorii corupti de aici, tocmai acum cand noi suntem intr-o lupta asidua impotriva acestui flagel”. 

Potrivit oficialului din Madagascar, Radu Mazare va fi mutat din arestul politiei intr-o inchisoare de stat pana la finalizarea procedurilor de extradare si va fi preluat de politistii romani care il vor aduce in tara. „El va fi gata pentru a fi predat autoritatilor romane incepand de joi, chiar de joi”, a mai spus ministrul. 

Ana Birchall, ministrul interimar al Justitiei, a anuntat luni ca dosarul complet, de 600 de pagini, care cuprinde si cererea de extradare a lui Radu Mazare a fost trimis autoritatilor din Madagascar prin curier. 

Fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost arestat in Madagascar pe 8 mai, acolo unde a fugit pe 30 decembrie 2017. 

Pentru ca Radu Mazare sa fie extradat, statul roman, prin Ministerul Justitiei, trebuie sa faca o cerere de extradare catre autoritatile din Madagascar, tara in care se afla fostul edil care a fost dat in urmarire generala. Ulterior, Radu Mazare va fi prezentat in fata unui judecator care va analiza legalitatea si documentele trimite de statul roman. Instanta va decide ce se va intampla cu Mazare pana la judecarea cererii de extradare. 

In aceeasi zi in care Radu Mazare a fost prins si arestat, Ana Birchall a anuntat ca Ministerul Justitiei va demara procedurile de extradare dupa ce primeste de la Curtea de Apel Bucuresti o decizie ca sunt indeplinite conditiile pentru extradare. 
 

Adauga un comentariu