Magazin

De ce se insoara printul „gay” Albert de Monaco?

Publicat: 01 iul. 2011
1
Dupa zeci de ani în care tatal sau l-a rugat sa se însoare pentru a lasa un mostenitor legitim pentru Monaco, printul Albert a hotarât sa faca pasul. Are 53 de ani si a plimbat la bratul lui de-a lungul vremii unele dintre cele mai mari frumuseti ale lumii. Pe niciuna pentru mult timp. Rainier al III-lea s-a vazut nevoit chiar sa schimbe Constitutia pentru a permite accesul si altor mostenitori la tron. 
Printul Albert are deja doi copii nelegtimi, pe care, dupa ce a negat vehement ca ar exista si a amenintat tabloidele cu judecata, i-a recunoscut. O fata acum adolescenta cu o turista americana, agent imobiliar, Tamara Rotolo, si un baiat mai mic, cu Nicole Coste, o stewardesa din Togo. Pe amândoi, Jazmin Grace si Alexander, printul Albert i-a recunoscut în 2005, dupa ce i-a urmat tatalui sau la tron. Amândoi poarta acum numele de Grimaldi si, a fost facut public, printul se îngrijeste de cresterea si educatia lor. Nici unul dintre ei nu poate fi însa urmasul lui, Constitutia monegasca stipulând ca numai urmasii proveniti dintr-o casatorie legitima o pot face, de aceea printul Rainier al III-lea a trebuit în 2002 s-o revizuiasca si sa permita accesul la tron si a altor membri ai casei princiare. Este vorba de copiii surorilor sale, printesa Caroline si printesa Stephanie, amândoua casatorite de mai multe ori si cu mai multi copii.
Cum printul Albert refuza sa se casatoreasca, desi ducea o viata de playboy, mereu cu câte o femeie frumoasa la brat, printre prietenele sale numarându-se Claudia Schiffer, Naomi Campbell sau Brooke Shields, zvonurile ca ar fi gay nu au întârziat sa apara. Atât de persistente au devenit, ca s-a vazut nevoit sa le dezminta public, pentru prima data într-un interviu în 1994. Cu toate acestea le-a alimentat în continuare nedând nici un semn ca ar vrea sa se însoare, daca nu din dragoste macar pentru a lasa un mostenitor legitim principatului. 
Una dintre prietenele lui mai putin celebre, o dansatoare profesionista, declara la un moment dat sub protectia anonimatului ca desi nu aveau o relatie oficiala, ei ieseau mult împreuna, totul s-a sfârsit din cauza ca ei doi se vedeau prea rar. „S-a pierdut” cu printul Albert doar o singura data, spunea ea, pentru ca acesta era „greu de atins”: „I-am zis: Nu te vad niciodata! Întotdeauna esti ocupat! Si el mi-a raspuns: Dar cu tine ma vad mai mult decât cu orice alta femeie cu care-mi dau întâlnire! Si stiti ceva? L-am crezut. Noi ne vedeam cu totul de doua ori pe luna”. Dansatoarea spunea despre printul Albert ca este „dragut, dragut, dragut” si ca de fiecare data când au iesit în oras împreuna, nu a facut-o niciodata sa se simta prost printre milionarii cu care-si petreceau seara. 
Tatal lui Albert, printul Rainier al III-lea, chiar ar fi vrut sa abdice si sa-l lase pe el la conducerea principatului, spun surse din palat, dar nu a putut-o face din pricina refuzului lui Albert de a se casatori, iar Albert a primit principatul abia la moartea lui. Abia acum, la sase ani de când a fost înscaunat principe de Monaco, printul Albert se însoara cu prietena sa de mai multi ani, Charlene Wittstock, fosta înotatoare olimpica pentru Africa de Sud, pe care a instalat-o din 2006 într-unul din apartamentele palatului sau. „Pe print îl vezi tot timpul umblând prin oras, dar pe ea niciodata”, povesteste un chelner de la un restaurant din apropierea palatului princiar. „E de înteles”, crede el, „pentru ca ea nu a avut nici un statut oficial în toti anii astia, dar acum ca va deveni printesa abia asteptam s-o cunoastem mai bine”.
Din 2006, de când locuieste în Monaco, Charlene Wittstock într-adevar nu a fost vazuta prea des în compania printului, mai mult în ocazii oficiale, când era convocata de acesta sa apara la bratul sau, ocazii cu care a zâmbit foarte mult si nu a vorbit mai nimic. Poate si pentru ca nu vorbeste deloc limba franceza, limba principatului, si pentru ca înalta societate monegasca, se spune, a tratat-o cu o raceala de gheata. Printul Albert, în schimb, este fluent în engleza, franceza, italiana si germana, este cunoscut ca un aparator al cauzelor eco-stiintifice si este primul sef de stat care sa fi ajuns la Polul Nord. În 2006 a plecat într-o expeditie ruseasca la Polul Nord, câtiva ani mai târziu consilierul sau demisionar pe probleme de securitate afirmând ca aceasta este una din platile de lux pe care le-a primit pentru servicii aduse Rusiei. 
Când printul Albert a anuntat ca se casatoreste cu Charlene Wittstock, lumea si-a adus aminte de asa zisul blestem care urmareste de secole familia Grimaldi. Se spune ca în secolul 13, Rainier I a rapit si necinstit o fecioara, care, pentru a se razbuna pe el, a devenit vrajitoare. Ea a aruncat asupra neamului rapitorului ei un blestem care suna asa: „Niciodata un Grimaldi sa nu-si gaseasca fericirea în casatorie”. Nimeni nu ar fi invocat blestemul fecioarei necinstite daca familia princiara din Monaco nu ar fi parut sa-l confirme. Fiicele lui Rainier al III-lea cu Grace Kelly, printesele Stephanie si Caroline, au facut si ziare serioase nu numai tabloidele sa se întrebe ce se întâmpla în familia conducatoare a principatului, fiind pomenit si cuvântul extrem de dur „bordel”. Printesa Stephanie s-a casatorit cu bodyguardul ei, dupa ce a facut cu el doi copii. Divorteaza dupa ce tabloidele publica fotografii cu el în amor cu o stripteuza si doi ani mai târziu mai face un copil, cu un barbat caruia refuza sa-i divulge numele. Apoi fuge literalmente cu circul, ducându-se sa traiasca într-o rulota împreuna cu toti copiii cu un dresor de elefanti însurat de care se îndragostise. Când dragostea cu dresorul de elefanti s-a sfârsit, s-a maritat cu un acrobat portughez, care o paraseste dupa un an de casnicie.
Printesa Caroline a scandalizat si ea. Se casatoreste pentru prima oara împotriva vointei parintilor ei cu un playboy, Philippe Junot, de care divorteaza putin mai târziu. Casatoria nu este anulata si de Biserica Catolica, asa ca doi ani mai târziu întâmpina probleme sa se casatoreasca cu Stefano Casiraghi, cel cu care va avea trei copii, si care va muri într-un accident pe mare. Ultima data s-a casatorit cu printul Ernst de Hanovra, cu care s-a vorbit la un moment dat ca ar fi avut o aventura când acesta era înca însurat cu prima sa sotie, o mostenitoare bogata. Nici de data aceasta nu pare a fi fost cu noroc, caci printul Ernst, cu care are o fiica, a facut deliciul tabloidelor inclusiv a celor din România, fiind fotografiat cu noua lui iubita, o prostituata românca dintr-un bordel de la Viena, asa numita Simona.
Oricum ar fi, cu blestemul vrajitoarei sau fara, familia Grimaldi a Monaco-ului, are un istoric amoros zbuciumat, cel putin cel cunoscut în ultimii 150 de ani. Mama lui Rainier al III-lea, ducesa Charlotte de Valentinois, este fiica bastarda a printului Louis al II-lea cu spalatoreasa Marie Juliette Louvet. Charlotte a fost recunoscuta de tatal sau prin adoptie si a fost numita mostenitoare a tronului din Monaco. Sotul ei i-a luat numele, Grimaldi, si a fost numit si el de catre socrul sau Louis Al II-lea, print în Monaco. Despre mama lui Rainier al III-lea, Charlotte, se spune ca pâna la urma ar fi fugit cu un cunoscut hot de bijuterii. Rainier al III-lea s-a casatorit cu o actrita, glamouroasa Gene Kelly, care a murit în 1982 într-un accident de masina, iar mortile si scandalurile din familia Grimaldi nu s-au oprit aici. Copiii lor si-au facut si ei un nume în presa internationala, readucând povestea blestemului vrajitoarei în discutie. Poate printul Albert o va confirma sau nu, dar fuga abia împiedicata a viitoarei lui mirese cu câteva zile înainte de nunta, despre care a scris presa franceza, pare sa-i dea povestii lui de dragoste încheiate cu casatorie un curs prevazut.

 

Comentarii
  • Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea mi-a sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: [email protected]*****.com
    sau WhatsApp +447459511615

Adauga un comentariu