Culinar

De ce se pune o lingură de lemn pe oala cu mâncare?

Publicat: 15 dec. 2020
Oala cu spuma alba si lingura de lemn asezata transversal pe ea
Lingura de lemn este un artificiu la care recurg multe gospodine. Alt truc e să țină ceapa 2-3 minute în suc de lămâie

Sigur bunica ori mama ţi-a spus că unele trucuri din bucătărie te salvează de o mulţime de treabă. Spre exemplu, te-ai întrebat de ce se pune o lingură de lemn pe oala cu mâncare? Răspunsul e foarte simplu şi la îndemână. Vorbim despre un truc culinar cunoscut de foarte mult timp.

Nu e nimic greşit dacă apelezi la trucuri pentru a fi o gospodină desăvârşită. Ele nu numai că îţi uşurează treaba în bucătărie, dar şi te scutesc de treabă şi curăţenie. Hai să vedem ce putem aplica şi noi acasă, în bucătăria proprie.

Trucuri culinare – Gospodinele spun

De ce se pune o lingură de lemn pe oala cu mâncare? Uşor de spus: pentru ca mâncarea care clocoteşte să nu dea în foc, adică să nu se verse peste marginile oalei. Procedând astfel, nu trebuie să ştergi aragazul după fiecare zi în care ai gătit. Aşază lingura de lemn transversal pe oală.

Cum faci să nu mai plângi, atunci când tai ceapa? După ce ai curăţit-o, ţine-o câteva secunde în suc de lămâie. Acesta neutralizează sulful din ceapă, din cauza căruia, de fapt, noi lăcrimăm.

Cum menţii salata verde proaspătă cât mai mult timp? Uşor de zis, uşor de făcut! Înveleşte-o într-un ziar sau bag-o într-o pungă de hârtie, înainte de a o pune în cutia de legume, din frigider. Datorită hârtiei, care absoarbe din umiditate, salata va rezista mai mult.

Ce să faci cu pâinea veche? Dacă ai ţinut-o cam mult în frigider sau în bucătărie şi, evident, s-a întărit, ai o modalitate extrem de uşoară de a o înmuia. Înveleşte-o în hârtie umedă şi bag-o pentru 15 secunde în cuptorul cu microunde. Altă variantă, mai puţin nocivă, e să o pui la bain-marie.

Cum să faci cartofii prăjiţi să fie cât mai crocanţi? Ei bine, după ce i-ai feliat la mărimea dorită, ţine-i câteva minute în apă rece ca gheaţa. După aceea pune-i pe prosoape absorbante de bucătărie, ca să elimini toată apa. Când sunt ca şi uscaţi, pune-i în tigaie, să se prăjească. Ideea de crocant se datorează eliminării apei din ei.

Cum faci omleta mai pufoasă? Bate bine ouăle, iar la final adaugă câteva linguri de apă minerală. Nu doar că se va coace mai repede, dar într-adevăr va avea volum mai mare.

Adauga un comentariu